SPF Seniorerna
yesterday at 14:26. Facebook
Nu är vi nära 57 000 följare här på SPF Seniorernas Facebook-sida. Vi välkomnar alla nya och gamla följare och tycker att det är väldigt kul att ni är så många som är intresserade av seniorfrågor.
Vi passar på att påminna om våra förhållningsregler som i grunden handlar om vikten av en konstruktiv och respektfull ton i kommentarerna. Läs mer om våra regler här under ”Allmän information”: [...
View details ⇨
SPF Seniorerna
yesterday at 09:11. Facebook
SPF Seniorerna presenterade nyligen en rapport om uttagstider för tjänstepensionen. Ett av våra krav är just det som drabbat Lennart i artikeln:
- Efter att tjänstepensionen har börjat betalats ut bör man få möjlighet att göra uppehåll i sin tjänstepensionsutbetalning samt kunna förändra den uttagstid som valts initialt.

[ Svd.se Link ]

Hans pensionsval slår hårt – kan inte ändras: ”Orimligt”

svd.se
SPF Seniorerna
02/23/2017 at 13:23. Facebook
SPF Seniorernas marknadskoordinator, Veronica Sjölin, om förbundets rabatter i Expressen.
– För de som har en väldigt liten pension så kan fem eller tio procent på en försäkring göra väldigt stor skillnad. Om det är rabatt på ett nöje så kan det kanske göra att man har råd att gå med barnbarnen. Så det kan ha väldigt stor betydelse.

[ Expressen.se Link ]

Lista över bra pensionärsrabatter

expressen.se
SPF Seniorerna
02/23/2017 at 08:04. Facebook
SPF Seniorerna vill inte att möjligheten till vinstuttag ska begränsas för privata utförare av hälso- och sjukvård, äldreomsorg och socialtjänst. Det framgår i förbundets yttrande över Välfärdsutredningens delbetänkande Ordning och reda i välfärden (SOU 2016:78). Samtidigt betonar förbundet att det inte är principiellt emot tillståndsplikt.

[ Spfseniorerna.se Link ]

Tillåt vinst i välfärden

spfseniorerna.se
SPF Seniorerna
02/22/2017 at 08:41. Facebook
Även anställda och uppdragstagare hos privata utförare i hälso- och sjukvården samt äldreomsorg ska ha rätt till meddelarskydd. Det anser SPF Seniorerna och stöder därmed förslaget i utredningen Ökad insyn i välfärden (SOU 2016:62).

[ Spfseniorerna.se Link ]

Öka insynen i privat välfärd

spfseniorerna.se
SPF Seniorerna
02/21/2017 at 12:12. Facebook
Christina Rogestam skriver på bloggen:
För många av 2 miljoner väljare är pensionerna en mycket viktig fråga – inte bara för sin egen ekonomi och livskvalitets skull men också för sitt val av parti i valen år 2018. Att sätta sig in i hur en vanlig pensionär har det kan man därför tycka bör vara en standardhandling av varje politiker som gör anspråk på att leda landet.

[ Seniorbloggarna.com...
View details ⇨

Vågar inte politikerna prova en vecka på en normal pension?

seniorbloggarna.com
SPF Seniorerna
02/19/2017 at 09:06. Facebook
Fredrik von Platen bloggar: "Förutom att pensionssystemet ger alldeles för låga pensioner och att bankerna i sin tur sätter alltför tuffa krav på seniorers ekonomi så är taket i bostadstillägget, flyttskatterna och de höga kostnaderna för nybyggda och tillgängliga bostäder ytterligare problem. "

[ Seniorbloggarna.com Link ]

Allt svårare att få tag i bra bostad när snittpensionärer nekas bostadslån

seniorbloggarna.com
Nej till regeringens finansskatt skriver SPF Seniorerna i ett remissvar. Detta då en sådan kan leda till lägre pensioner, förlust av arbetstillfällen och dyrare banktjänster. SPF Seniorerna föreslår att möjligheten att använda kontanta betalmedel uttryckligen ska fastslås som en rättighet i lagstiftning

[ Spfseniorerna.se Link ]

Nej till regeringens finansskatt

spfseniorerna.se
Christina Rogestam: "Det är mycket bekymrande att pensionärerna har tappat en femtedel i köpkraft gentemot löntagare. De senaste 11 åren har pensionernas värde i reala termer i det närmaste inte ändrats, medan lönerna ökat med 20 procent."

[ Mynewsdesk.com Link ]

Kommentarer Skattebetalarnas rapport: "behövs kraftfulla åtgärder för pensionärers ekonomi"

mynewsdesk.com
SPF Seniorerna och Skattebetalarna: Det är lätt att lova bättre villkor för landets pensionärer. Men det gäller att kunna leverera på löftena. När tänker regeringen sluta prata och börja jobba?

[ News55.se Link ]

Har regeringen pensionerat löftena?

news55.se
Leif Mannerström på föreläsning i Malmö inom ramen för Goda Vänner: "det finns hemsk äldremat, men för samma pengar kan man göra fantastisk mat och se glädjen i de äldre gästernas ögon"
SPF Seniorerna har de senaste dagarna träffat partisekreterarna för Centerpartiet och Liberalerna för att diskutera frågan om fler seniorer på valbar plats inför valen 2018.
- I dag saknas seniorers erfarenhet i de folkvalda församlingarna. Detta demokratiska underskott är oacceptabelt, säger Christina Rogestam.

[ Spfseniorerna.se Link ]

[ Spfseniorerna.se Link ]
Läs om de populära seniorvolontärerna på skolorna i Sundsvall!
[ E-magin.se Link ]

Sundsvalls Nyheter

e-magin.se
Fredrik von Platen bloggar: "Det är bra att bostadsministern inser bekymren som höga flyttskatter innebär, inte minst för seniorer. Men mindre bra är att finansministern inte verkar intresserad av bättre rörlighet på bostadsmarknaden utan verka tänka mer på sin egen kassakista än vad som är samhällsekonomiskt förnuftigt för landet."

[ Seniorbloggarna.com Link ]

Sänkt flyttskatt helt nödvändigt – men mycket mer behövs göras

seniorbloggarna.com
Nu lanserar vi, tillsammans med Studieförbundet Vuxenskolan, SPF Seniorernas föreningsguide. Ett helt nytt verktyg för alla som arbetar i vår härliga organisation.