SPF Seniorerna
03/24/2017 at 09:34. Facebook
SPF Seniorerna
03/23/2017 at 15:45. Facebook
Christina Rogestam kommenterar:
Det är bra, men inte tillräckligt då över hälften av landets pensionärer även framöver kommer att betala högre skatt än löntagare. Vi ger oss inte förrän hela den orättvisa skatteklyftan är avskaffad

[ News55.se Link ]

Regeringen vill sänka skatten för 1,4 miljoner pensionärer

news55.se
SPF Seniorerna
03/23/2017 at 12:26. Facebook
Över hälften av landets pensionärer kommer fortfarande att betala högre skatt än löntagare efter regeringens besked. Och för många seniorer kommer skattesänkningen i stora delar att ätas upp av hyror och livsmedelspriser som ökar snabbare än pensionerna..

[ Mynewsdesk.com Link ]

SPF Seniorerna kommenterar: Bra, men inte tillräckligt

mynewsdesk.com
SPF Seniorerna
03/22/2017 at 15:36. Facebook
SPF Seniorerna
03/22/2017 at 14:53. Facebook
SPF Seniorerna
03/22/2017 at 11:21. Facebook
SPF Seniorerna
03/20/2017 at 08:39. Facebook
SPF Seniorernas förbundsordförande Christina Rogestam kommenterar: "Det är bråttom med politiska åtgärder. Det är förfärligt hur många pensionärer har det, framför allt många ensamstående kvinnor"

[ Spfseniorerna.se Link ]

Ny prognos: de ekonomiska motgångarna för pensionärerna fortsätter

spfseniorerna.se
– Att klara boendet är svårt, särskilt för ensamstående pensionärer, vilket är 70 procent kvinnor med urusel pension för att de tagit ett familjeansvar under sin yrkesverksamma liv, säger Fredrik Von Platen, ansvarig för boendefrågor på SPF Seniorerna.

[ Svt.se Link ]

Fattiga pensionärer får bo gratis livet ut

svt.se
Gösta Bucht skriver i Dagens Samhälle: "Den sköra, sjuka, äldre patienten ska ha rätt till att snabbt få träffa kunnig sjukvårdspersonal, oavsett var han eller hon ­söker sin vård."

[ Dagenssamhalle.se Link ]

Bristande akutvård slår hårt mot de äldsta patienterna

dagenssamhalle.se
Christina Rogestam på SVT Opinion: Vi öppnar härmed upp för övriga partiledare att ställa upp i vår utmaning att klara sig en vecka på pensionen.
Vilken eller vilka ledande politiker blir först med att erkänna att pensionssystemet inte ger den ekonomiska trygghet som det var tänkt och vågar driva på för att systemet måste förändras i grunden?

[ Svt.se Link ]

Debattartikel: ”Ni ansvarar för pensionerna – men vågar inte leva på en normal pension”

svt.se
Gösta Bucht sakkunnig vård- och omsorgsfrågor tillsammans med flera andra debattörer: Kostnaderna är små, de humanitära och ekonomiska vinsterna enorma. Problemet är att det är olika plånböcker som betalar. Men landstinget och kommunerna har samma innevånare och fortfarande har gamla människor rösträtt.

[ Vk.se Link ]

Onödiga skador hos äldre kan bli färre

vk.se
Igår träffade SPF Seniorerna Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé för samtal om fler äldre på partiets listor, pensionerna och bostadsbristen bland seniorer.
[ Spfseniorerna.se Link ]
Förbundsordförande Christina Rogestam i P4 Karlavagnen där ämnet fattigpensionärer debatterades: - Det är väldigt många kvinnor, men också män, som lever på låga pensioner. Vi har gång på gång sagt till politikerna att det måste hända något, vi seniorer ska ha pensioner som gör att vi kan leva anständigt.

[ Sverigesradio.se Link ]

Pigg men pank pensionär - Karlavagnen

sverigesradio.se
Leif Mannerström på föreläsning i Stockholm inom ramen för Goda Vänner: "Om vi går på restaurang och inte är nöjda går vi inte dit igen, men äldre som bor på boende har inget val om de inte gillar maten - det gör äldrematen än viktigare."
Ikväll tar Karlavagnen i P4 upp ämnet låga pensioner igen.
Ring in om du vill berätta om hur det är att ha jobbat hela livet och ändå tvingas vända på varenda slant som pensionär?
SPF Seniorerna anser att pensionssystemet är ovärdigt ett välfärdsland som Sverige och måste göras om!

[ Sverigesradio.se Link ]

Pigg men pank pensionär - Karlavagnen

sverigesradio.se