Stefan Löfven
02/21/2017 at 12:59. Facebook
Halva makten och hela lönen – det gäller för alla kvinnor i Sverige.

Inför Socialdemokraternas kongress kommer partistyrelsen att föreslå positionsförflyttningar som ännu mer betonar vikten av att alla som kan jobba ska jobba. Vi ska förbättra möjligheterna, men också öka förväntningarna på att alla arbetslösa mer aktivt ska göra sig anställningsbara.

Skälet är enkelt. I Sverige jobbar både...
View details ⇨

DEBATT: Nyanlända kvinnor får inte fastna i hemmet

aftonbladet.se
Stefan Löfven
02/17/2017 at 18:11. Facebook
Resan genom Sverige fortsätter. I dag är det lätt att få intrycket att Sverige består av dess tre största städer – de flesta bor ju trots allt inte i Stockholm, Göteborg eller Malmö - och det enda sättet att forma en politik för hela landet är att skapa den tillsammans med människor från hela landet. Jag hoppas också att mina resor kan sätta mer fokus på både de problem som finns utanför...
View details ⇨
I dag presenterade utrikesminister Margot Wallström Utrikesdeklarationen 2017.

“Vår första försvarslinje utgörs av en utrikespolitik där vi verkar genom diplomati, medling, konfliktförebyggande och förtroendeskapande åtgärder. Så ökar Sveriges möjligheter att verka för avspänning och stabilitet såväl i vårt närområde som globalt.”

Nytt för i år och ett bra intiativ av utrikesminister Margot...
View details ⇨
Hoppas ni haft en fin alla hjärtans dag. Nu går jag hem till mitt hjärta - Ulla.

Instagram post by Stefan Löfven • Feb 14, 2017 at 4:13pm UTC

instagram.com
Andra plats är första förlorare lyder ett något tillspetsat talesätt - men när det gäller innovation och konkurrenskraft ligger det faktiskt någonting i det.

"I januari i år rankade affärstidningen Bloombergs världens mest innovativa ekonomier. Sverige kom på en andraplats efter Sydkorea. Det duger inte."

Så inleder jag den här artikeln som publicerades i Ny Teknik inför Innovationsrådets...
View details ⇨
Alvesta - Skövde - Sveg - Grängesberg. Fullt hus fyra kvällar i rad! Tack till alla som kom till våra öppna möten för att att snacka politik och idéer.
Pensionssystemet är ryggraden i vårt välfärdssystem. Vi jobbar när vi är unga och när vi blir gamla ska vi ha den trygghet vi förtjänat efter ett långt arbetsliv. Den framtida pensionen är för många en stor källa till oro. Regeringen arbetar brett med att förbättra pensionärernas ekonomi: allt från höjningar av bostadstillägg, översyn av garantipensionen och sänkning av den orättvisa...
View details ⇨

Efter Expressens granskning – nu vill Löfvén sätta stopp för miljonrullningen

expressen.se
Jag engagerade mig fackligt en gång i tiden för en så enkel grej som att vi på verkstadsgolvet skulle slippa sitta på gamla lådor när vi tog fikapaus. Det kan låta anspråkslöst, men arbetarrörelsen har alltid fått sin styrka från att vi funnits i folks vardag och engagerat oss för att vi, våra arbetskamrater och våra barn ska få ett bättre liv.

Många år senare, när jag ledde IF Metall, hade...
View details ⇨
Nu är det kväll på dag tre längs vägarna och jag är på väg söderut mot Falun. Det är lite för tidigt för en komplett sammanfattning av veckan, men tre saker har jag tänkt mycket på hittills:

1. Sverige är ett land där vi bryr oss om varandra. När jag träffar människor berättar de flesta med stolthet och glädje om sitt jobb, med tillförsikt om sina framtidsplaner – men ändå är det många som...
View details ⇨
På Fazer kvarn i Lidköping tillverkas livsmedel från spannmål som odlas av bönderna i Västergötland. I dag träffade jag, tillsammans med landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och miljöminister Karolina Skoog, livsmedelsarbetarna på kvarnen och berättade bland annat om hur regeringen ska ta den blocköverskridande överenskommelsen om en Livsmedelsstrategi vidare. På tre år kommer regeringen att...
View details ⇨
Den här veckan har jag rensat kalendern för att resa i Sverige och träffa medborgare på platser som inte särskilt ofta eller aldrig fått statsministerbesök.

Resan kommer handla om att lyssna på de jag möter och diskutera hur vi gör Sverige starkare och tryggare.

Resan börjar i Lessebo, Småland. Där jag precis träffat de som jobbar på pappersbruket.
Idag samlas ledare för EU:s 28 medlemsländer i Valletta för att diskutera migration.

På bild fångad mitt i en konversation med António Costa, premiärminister i Portugal. Ett av målen med mötet är att vi tillsammans ska bli bättre på att bekämpa människosmuggling över Medelhavet. Min förhoppning är att mötet inte stannar vid diskussioner utan leder till konkreta och omedelbara åtgärder.
Idag har jag haft äran att vara värd för Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Nu när omvärlden är orolig behöver vi i EU hålla ihop och bli bättre på att leverera förändring i människors vardag. Därför har vi diskuterat nya lösningar för en ökad handel, starkare säkerhet och ett mer rättvist asylsystem där alla länder tar sitt ansvar.

Sen har jag sedan länge varit inspirerad av Tysklands...
View details ⇨
Senare i dag säger vi herzlich willkommen till förbundskansler Angela Merkel. I dagens situation är de svensk-tyska relationerna oerhört viktiga, här berättar statsråd Ann Linde varför: [ Dn.se Link ]
Idag är det Förintelsens minnesdag. Jag och Ulla deltar i dag vid minnesceremonin på Raoul Wallenbergs torg.

Vi måste handla för att bekämpa antisemitismen och rasismen, var den än är och hur den än visar sitt ansikte.

[ Svd.se Link ]
Jag ser fram emot att debattera mot Anna Kinberg Batra ikväll. Debatten sänds kväll 21:00 i SVT Aktuellt.

Bilden är tagen tidigare idag under mina förberedelser.
Arbetare ska inte ställas mot arbetare i Europa. Det är dags för EU att se till att vår gemensamma arbetsmarknad präglas av jobb med rättvisa villkor och bra löner.

Här kan - och ska - Sverige vara med och ta täten. Därför har EU-kommissionens ordförande, Jean-Claude Juncker, och jag bjudit in till ett toppmöte i Göteborg den 17 november 2017, där vi samlar ledare från hela EU för att säkra...
View details ⇨
Det finns en utbredd oro att globaliseringen skapar vinnare och förlorare - en oro världens ledare måste adressera.

Det världen behöver är mindre klyftor, större jämlikhet och fler jobb med schysta villkor. Det är grunden för stabila, framgångsrika samhällen. Just nu möter jag andra världsledare i den schweiziska staden Davos - och i alla mina samtal här lyfter jag detta.

Ett intiativ för...
View details ⇨
Alla måste kunna känna sig trygga i Sverige. Oavsett om du är fattig eller rik, bor i förort eller bruksort, i stad eller land. Alla.

Idag hölls en manifestation i Malmö, till minne av Ahmed Obaid som mördades på en busshållsplats i Rosengård, bara 16 år gammal. Det är ytterligare ett i raden av fruktansvärda våldsdåd under den senaste tiden. Sverige sörjer med de drabbades familjer – men vi...
View details ⇨