FBVideoDownloader.info is a facebook video downloader online, this tool helps you download facebook videos by grabs direct links to download and save for free
PR-konsulten Dominika Peczynski tror att hon kommer fortsätta att arbeta efter 65. Men hon planerar inte att stanna kvar i Sverige. Se hela avsnittet här: [ Svd.se Link ]
KRÖNIKA. ”Egentligen borde jag ha varit förberedd. Men 2016 var ett år som aldrig upphörde att förvåna”, skriver kulturhistorikern och författaren Mats Wickman.

När USA och Storbritannien lämnar västvärlden

svd.se
SvD avslöjar: Ett forskarteam på Karolinska universitetssjukhuset har behandlat ett 70-tal svårt sjuka patienter, varav flera barn, med celler odlade från moderkakor. Men precis som i Macchiarini-fallet gjordes det utan tidigare djurstudier och giltiga tillstånd.

Svårt sjuka behandlades utan tillstånd på Karolinska

svd.se
Åtta män i världen äger lika mycket som hälften av världens befolkning, enligt en rapport från organisationen Oxfam.

8 rika män äger lika mycket som hälften av världen

svd.se
”Den ryska regimens försök att påverka opinionen i väst är ett hot att ta på allvar. Men nyhetsrapportering i svenska medier som stämmer överens med den bild som förordas av Kreml bör inte automatiskt tolkas som ett resultat av framgångsrik desinformation”, skriver journalisten och författaren Stig Fredrikson.

Ropa inte varg om den ryska björnen

svd.se
Att vänta några minuter innan navelsträngen klipps kan undvika att hundratusentals barn drabbas av blodbrist. Forskningen, som utförts i Uppsala, har nu fått USA att ändra sina riktlinjer.

Svensk metod kan hindra blodbrist hos nyfödda

svd.se
Budskapen om träning, kost och hälsoprodukter är många, högljudda och går på tvärs. Idagsidan SvDs reporter går på hälsomässa och träffar Michail Tonkonogi, professor i medicinsk vetenskap, som efterlyser en helt ny yrkeskategori med högskole­utbildning som kan vägleda även äldre och skadade i deras träning.

”Är man 30 plus har man nästan alltid ont nånstans”

svd.se
Storbritanniens premiärminister Theresa May höll ett tal där hon var tydlig om att hon ska arbeta för en ”hård” brexit, där landet lämnar EU helt och hållet. May listade fyra huvudprinciper som hon vill ska genomsyra brexitförhandlingarn – här går vi igenom dem.

Här är Theresa Mays fyra principer inför brexit

svd.se
Skolan uppmanade föräldrarna att ta mer ansvar. Nu sprids inlägget som en löpeld i Sverige via läraren Paulo Gandras inlägg på Facebook.

Skolans uppmaning: "Är hemma man lär sig säga tack"

svd.se
Nu får Sverigedemokraterna svar på tal från Kungliga Vetenskapsakademien, vars utlåtande partiet hänvisat till i den senaste klimatdebatten om SMHI.

Akademiens klimatsvar till SD: ”Finns inga genvägar”

svd.se
Att tala om skandal, fusk, organiserad kupp eller fel röstningsförfarande är bara löjligt. SvD:s Anders Lindblad hyllar vinnaren av Jerringpriset, Peder Fredricson: "En fantastisk prestation".

Att tala om skandal är bara löjligt

svd.se
SVT-programmet "Fröken Frimans krig", som lyfter tidigare okända kvinnogestalter, har fått kritik för att samtidigt osynliggöra kvinnliga historikers arbete. Hur förbättrar vi samarbetet mellan forskare och journalister? Ida Östenberg presenterar fyra förslag i en debattartikel på SvD Kultur.

Fyra förslag efter Fröken Friman-debaclet

svd.se
Att vissa kommuner skapar större elevgrupper för att kunna möta kravet på fler mattelektioner riskerar att vidga klyftorna. Det menar Lärarnas riksförbunds Åsa Fahlén som kräver högre lärarlöner i utsatta områden.

”Mer matte kan leda till ökade klyftor i skolan”

svd.se
En röstkupp av ridsportsfolket, en skandal, en rättmätig vinnare – eller bara ett välriktat långfinger? Åsikterna går isär sedan Peder Fredricson sensationellt belönats med Jerringpriset. Vad tycker du? Vann rätt idrottare?

Jerringprisets framtid ifrågasatt: ”Dåligt skämt”

svd.se
DEBATT. Den akuta sjukvården i Stockholm fungerar inte. Bristen på vårdplatser är verklig, och beror på att vi sjuksköterskor inte getts förutsättningar att göra ett bra jobb. Jag uppmanar er politiker att lyssna och åtgärda problemen, skriver sjuksköterskan Tommie Fredriksson.

”Politiker, ni måste förstå att patienter far illa”

svd.se
Svenska Dagbladet - SvD
01/16/2017 at 22:31. Facebook
"Först en lägenhet, sedan SFI, sedan ett jobb”. Hur går det för Ayman, som SvD följer under hans första år i fred, i Sverige? Någonstans finns drivkraften, han har tagit sig ensam hela vägen till Sverige. Men han undviker sociala medier, som vittnar om krig och sorg i Aleppo. Här kan du läsa hela reportaget: [ Svd.se Link ]
Svenska Dagbladet - SvD
01/16/2017 at 21:05. Facebook
Svenskarna ägnade sig åt rekordstort bostadssurfande under 2016. Men inget klickades så mycket som lyxiga drömbostäder. Här är klickraketerna som fick sajten Hemnet att slå i taket.

Hetast på Hemnet: Slott och våning med giraff

svd.se
Svenska Dagbladet - SvD
01/16/2017 at 19:48. Facebook
Inrikesminister Anders Ygeman (S) ska träffa rikspolischefen Dan Eliasson på fredag efter nya besvikelsesiffror från polisen. Men polisprofessor Leif GW Persson skulle bli förvånad om Eliasson tvingas lämna sin post.

GW: ”Sätter pengarna på att Eliasson sitter kvar”

svd.se
Svenska Dagbladet - SvD
01/16/2017 at 18:45. Facebook
KRÖNIKA. ”Ibland när vi står och skuttar i en ring efter en seger kan jag känna att det är gött. Men det handlar om sekunder. Jag tror inte att jag kommer att sakna det faktiskt.”

Tänk om fler idrottsstjärnor ville ägna sig åt bildning

svd.se
Svenska Dagbladet - SvD
01/16/2017 at 17:11. Facebook
En miljardär, en tidigare oljebolagschef och en kontroversiell senator. Här är männen som blir Trumps nya ministrar.