Kärt barn har många namn – men visste du det här om semlan? Under fettisdagen sätter vi svenskar i oss cirka fem miljoner semlor. Hur många har du ätit i år?
Forskning visar: Råttor kan drömma, rävar kan luras och fiskar ha ont.

Även djuren drömmer om dagen som gått

svd.se
Människor med mycket ovanliga diagnoser får inte del av regeringens arbete för en jämlik vård. Ibland står de helt utan sjukvård och stöd. Regeringen måste agera, skriver ett flertal debattörer.

”Svensk vård kan inte hantera sällsynta diagnoser”

svd.se
Bristande rutiner i samband med uppköp kan ha bidragit till att fel personer har fått påtryckningar från Allra. Ingrid Eriksson är en av dem som blivit kontaktad med felaktig information. "Rena skräckpropagandan", säger hon.

Ingrid, 72 om Allras sms: ”Rena lurendrejerierna”

svd.se
Fox News nyhetsvärd Bill O’Reilly tar nu till sig kritiken om att kanalen tagit in en ”falsk” representant för Sverige. " Kritiken är befogad", sa han.

Efter kritiken: Fox backar om Nils Bildt

svd.se
Det orangea kuvertet har landat i brevlådorna, och kanske väckt en del frågor. Vad består din pension av och vad avgör hur stor den blir? Här förklarar vi hur pensionen fungerar.
En namngiven fast läkarkontakt för alla och flytt av pengar från akutsjukvården till primärvården med alla vårdcentraler.
Så vill Alliansen möta vårdkrisen i Stockholm.

Mer primärvård ska lösa krisen i akutsjukvården

svd.se
Reaktionen från svenska politiker har varit närmast panisk när Sverige internationellt framhålls som varnande exempel. Att ge en positiv bild av vårt land har blivit viktigare än att diskutera verkligheten, skriver Jens Stilhoff Sörensen på SvD Debatt.

”Skadligt att Sverige drivs som ett varumärke”

svd.se
Det var mord, inte vållande till annans död, när ett streetrace i Berlin ledde till att en bilförare som inte var inblandad dog.

Dömdes för mord efter dödligt streetrace i Berlin

svd.se
Moderaterna vill se höjda ingångslöner i Försvarsmakten och mönstring på fler platser för att underlätta och behålla en i huvudsak frivillig rekrytering – även när värnplikten återinförs.

M: ”Höj ingångslöner för att locka personal till försvaret”

svd.se
"Den här sändningen ses live av miljoner amerikaner – och i 225 länder som nu hatar oss". Oscarsgalans värd Jimmy Kimmel passade på att skämta om det politiska läget i USA och om Donald Trump under nattens gala.
Skjutningarna blir allt råare. "Det är fler som har svårare skador, avsikten har varit att döda" säger Lennart Adamsson, verksamhetschef på Traumacentrum på Karolinska.

Allt fler brutala skjutningar: ”Avsikt att döda”

svd.se
Miljoner som skulle gått till fattigdomsbekämpning har i stället hamnat i fondförvaltarnas fickor i form av avgifter, kan SvD avslöja.

Biståndsmiljoner går till svenska finansmän

svd.se
"Det här är inte ett skämt – Moonlight vann för bästa film". Se den historiska missen när fel film lästes upp som bästa film under Oscarsgalan.
Oscarsgalans största miss – att fel namn ropades ut som årets bästa film – är redan historisk. Det är den välkända revisorsfirman PwC som ansvarar för kuverten med vinnarna. Nu spekuleras det i om revisorerna bär ansvaret för nattens stora skandal.

Revisorer pekas ut som ansvariga för Oscars-fiaskot

svd.se
Skandal på Oscarsgalan – fel film ropades ut.

Skandal på Oscarsgalan – fel film ropades ut

svd.se
Svenskjublet: Oscar till Linus Sandgren för sitt foto i ”La la land”. Han slängde in några svenska fraser i sitt tacktal: "Jag älskar er, ni är mitt allt".
[ Svd.se Link ]

gph.is

gph.is
Svenska Dagbladet - SvD
02/26/2017 at 21:21. Facebook
SvD:s granskning visar att flera assistansbolag använder sig av hållhakar på dem som behöver assistans. Det kan handla om lån på tiotusentals kronor som sätter den funktionshindrade i skuld – eller att bolaget äger personens bostad. Bolag har även anställt gode män för att få full kontroll över den funktionshindrades ekonomi.

Funktionshindrade hålls ”gisslan” hos oseriösa bolag

svd.se
Svenska Dagbladet - SvD
02/26/2017 at 19:48. Facebook
Vilken dystopi är "bäst" och mest sannolik? Vår Trump-tid har drag av både "1984" och "Du sköna nya värld", skriver Anders Q Björkman.

Huxley eller Orwell – anno Trump är båda på en gång

svd.se