Svenska Dagbladet - SvD
03/25/2017 at 17:00. Facebook
"Under snöblandat regn blöder en äldre kvinna näsblod. Två kravallpoliser håller fast henne. Vissa grips så snart de dyker upp på platsen, trots att ingen provocerar polisen." I Vitryssland sker massgripanden av de som visar sitt missnöje mot Aleksandr Lukasjenkos regim.

Massgripanden i Vitryssland: ”Makten vill sprida skräck”

svd.se
Svenska Dagbladet - SvD
03/25/2017 at 15:51. Facebook
DEBATT. Vissa pekar ut föräldrar som en arbetsmiljörisk: "De borde lära sig att veta hut!" Andra framställer lärare som fångar i en offermentalitet: "De borde lära sig att säga ifrån!" Men grundorsaken till konflikten hittar vi i skolans marknadsstyrning, skriver debattören Åsa Plesner.

”Skolmarknaden skapar bråk mellan hem och skola”

svd.se
Svenska Dagbladet - SvD
03/25/2017 at 14:47. Facebook
”Vi har mycket arbete kvar innan vi kommer ur det här. Och det ansvaret är ytterst mitt”. Moderatledaren Anna Kinberg Batra tog upp det sviktande partistödet i talet på partimötet i Karlstad, men försvarade även det kritiserade SD-utspelet.

Kinberg Batra: SD inget parti att regera med

svd.se
Svenska Dagbladet - SvD
03/25/2017 at 13:19. Facebook
RECENSION. Thordis Elva flyger från Reykjavik till Australien för att möta och söka försoning med den man som våldtagit henne i tonåren. Trots sin unika och känsliga utgångspunkt är det en berättelse med problem.

Motstridiga känslor när offret möter våldtäktsman

svd.se
Svenska Dagbladet - SvD
03/25/2017 at 12:08. Facebook
Natten till söndag är det dags att vrida fram klockan en timme – sommartiden är här. Du har väl koll på minnesregeln att man ställer fram utemöblerna till våren? Dela gärna med dig av andra bra minnesregler.
Svenska Dagbladet - SvD
03/25/2017 at 11:14. Facebook
”De som pekar ut föräldrar som en arbetsmiljörisk i skolan borde lära sig att veta hut!”, skriver debattören Åsa Plesner på SvD Debatt.

”Skolmarknaden skapar bråk mellan hem och skola”

svd.se
Svenska Dagbladet - SvD
03/25/2017 at 09:28. Facebook
”Han gick ut på republikanernas konvent i somras och sa att, 'I alone can fix it'. Men det kunde han inte – inte ens med sitt eget parti i majoritet i kongressen”, säger USA-experten Erik Åsard.

USA-kännare: Formidabelt misslyckande för Trump

svd.se
Svenska Dagbladet - SvD
03/25/2017 at 08:15. Facebook
Peter Mangs sköt hennes bror – och splittrade hennes familj. Hennes nya film om traumat, ”Brev till en seriemördare”, skildrar en skakande brevväxling. SvD:s Karin Thunberg möter Manal Masri. Hela texten kan du läsa här: [ Svd.se Link ]
Svenska Dagbladet - SvD
03/25/2017 at 06:41. Facebook
Den kallas för världens farligaste fredsinsats. 118 FN-soldater har dödats hittills. Följ med den svenska plutonen till Timbuktu, i Mali. Hela reportaget kan du läsa här: [ Svd.se Link ]
Fredagens nagelbitare i kongressen är Trumps allvarligaste bakslag hittills och väcker frågor om hans förmåga att få igenom sina vallöften, skriver SvD:s Sandra Johansson efter att förslaget om sjukvårdsreform dragits tillbaka.

Trumps största nederlag – att överge frågan vore väljarsvek

svd.se
Bristen på vårdplatser för barn på Stockholms sjukhus är inte längre försvarbar. Det som skett i vinter på vår arbets­plats kan inte beskrivas som annat än ett haveri som vi aldrig sett tidi­gare, skriver 32 barnläkare.

Barnläkare: Utan vårdplatser havererar barnsjukvården

svd.se
Svenska Jaana Mettälä från Kalix hamnade mitt i ett brinnande eldhav vid terrorattacken i Bryssel för ett år sedan, men lyckades ta sig ovan jord. Tio veckor senare födde hon en flicka. Nu berättar hon för första gången öppet om terrordådet – och om den största lyckan: dottern Maylie. Läs intervjun här: [ Svd.se Link ]
Moderaterna i Stockholms län vill sälja ut namnen på Stockholms tunnelbanestationer, på samma sätt som man sålt namnen på arenor som Ericsson Globe och Tele2 Arena. SvD Kultur kan nu publicera dokument på fler alternativa intäktskällor.

Hemligt dokument avslöjar: Moderaterna vill sälja Malmö!

svd.se
Den kontroversiella Örebropolisen Peter Springare har anmält sin polismyndighet till Justitiekanslern (JK). "Jag känner mig utpekad som brottsling till följd av att jag vädrat mina åsikter", skriver han till JK.

Springare JK-anmäler polisen: ”Starkt kränkt”

svd.se
Varför försvann den stekta torskrommen egentligen? SvD Perfect Guide har tagit reda på vilka rätter som var populärast – år för år – under 70-talet. Och krögaren Daphne Hedjerson levererar sin dom.

70-talets största maträtter – och vilka av dem håller i dag?

svd.se
Londonbornas budskap efter terrordådet när fem människor dödades: Vi är inte rädda. Samtidigt blossar en debatt om islamismen i Storbritannien upp.

Debatt om islamism blossar upp: ”Måste stänga ute de fanatiska islamisterna på ett humant sätt”

svd.se
”Det kommer att vara en tydlig skillnad vilken bil du väljer”, säger miljöminister Karolina Skog.

Regeringen vill höja skatten för törstiga bilar

svd.se
De dyra försäljarfonderna ger klirr i kassan hos rådgivaren - som får större provision ju dyrare fonden är. SvD Näringsliv har tagit del av dokument som visar vilka fondbolag som betalar ut högst ersättningar till rådgivare.

Så hög ersättning får rådgivaren för dina fonder

svd.se