FBVideoDownloader.info is a facebook video downloader online, this tool helps you download facebook videos by grabs direct links to download and save for free
Svenska Dagbladet - SvD
4 hours 47 minutes ago. Facebook
Efter ett decennium av entusiasm och förälskelse är det dags att ta de negativa effekterna av mobilanvändande på allvar, skriver Lisa Irenius.

Så vidgar våra mobiler klassklyftorna

svd.se
Hur uppstod Darth Vader, en av filmvärldens mest populära skurkar? SvD:s tecknare Thomas Molén tecknar ett porträtt på 60 sekunder inför premiären av ”Rogue one: A Star wars story”, den åttonde filmen i rymdsagan.
Sköldpaddssoppa blev en succé – här är intressanta fakta om Nobelbanketten.
Går det att ta igen förlorad sömn? Påverkar fullmånen hur vi sover? Här går vi igenom fyra myter om sömn.
Myndigheterna i Venezuela vill sprida julstämning i landet – genom att tvinga butiksägare att rea ut sina varor. Ett utmärkt initiativ, tycker många kunder.

Venezuelas styre vill ha julkänsla – beordrar rea

svd.se
Polisfackets ordförande: ”Det finns en stor frustration över toppstyrning, dålig arbetsmiljö och dåliga löner. Tyvärr är det alldeles för många som nu väljer att lämna yrket".

Eliasson får mothugg från facket: Onödigt uttalande

svd.se
Affärsmannen Rex Tillerson har seglat upp som favorit till att bli utrikesminister i Donald Trumps regering. Tillerson har bland annat fått en utmärkelse av Rysslands president Vladimir Putin.

Oljehöjdare ny favorit att bli utrikesminister i USA

svd.se
Han har löpt gatlopp i medierna och varit landets kanske mest hatade man. Men rikspolischef Dan Eliasson har inga planer på att sluta – och tycker att polisen blivit både tillgängligare och bättre på organiserad brottslighet.

Hårt kritiserade Eliasson: ”Jag känner starkt stöd”

svd.se
Det lilla muskvarteret i Malmö har väckt stort intresse. Nu har ytterligare pyttesmå detaljer dykt upp.

Bilder: Nya detaljer i Malmös muskvarter

svd.se
Normalt styrs molekylära rörelser av slumpen. Men årets Nobelpristagare i kemi har lyckats styra dessa – här förklarar vi hur det funkar.
McLaren-rapportens nya uppgifter om den utbredda ryska dopningen väcker starka reaktioner. ”Det är för jäkligt men inte helt oväntat. Det bästa straffet, det som svider mest, är att ta fotbolls-VM 2018 från Ryssland”, säger SvD:s sportkrönikör Anders Lindblad.

SvD:s krönikör: ”Ta fotbolls-VM från Ryssland”

svd.se
Ryssland har ökat innehavet av taktiska kärnstridsspetsar i aktivt bruk med 30 procent på tre år. Totalt ökar antalet stridsdugliga förband med 40 procent. Framför allt sker den militära upprustningen i de västra delarna av landet, närmast Europa.

Säkerhetsexpert: ”Ryssland övar på det stora kriget”

svd.se
Utvecklades vi människor från schimpanserna? Vi har alla sett den klassiska bilden från en schimpansliknande varelse till upprätt människa. Här går forskaren Emma Frans igenom vad som egentligen gäller. Slå gärna på ljudet för att ta del av klippet på bästa sätt.
Ett hål i väggen och en stjärnkrog. Många som kommer till Sushi Sho är entusiaster, vilket är tur, för här serveras smakupplevelser av mer krävande slag.

Är stället verkligen värd sin Michelinstjärna?

svd.se
Bob Dylan struntar i Nobelfesten. Istället har han meddelat att han har andra åtaganden. Det kan innebära att han firar den judiska sabbaten. Eller spelar in sin nya skiva, målar en tavla, kanske hälsar på någon av sina sex barn.

Vad Bob Dylan gör istället för att gå på Nobelfesten

svd.se
Ett år av väntan har gått sedan syriska familjen Swirakly räddades av Gula Båtarna men förlorade sin treåriga dotter Laean. Nu har de fått en ny dotter som heter Malin – efter SvD:s fotograf Malin Hoelstad som var med och räddade familjen.

”Gud har gett oss en ny dotter i Sverige – Malin”

svd.se
Nu blir många fans glada! Har du sett höstens stora tv-snackis?

Succéserien Skam får fjärde säsong i vår

svd.se