Svenska Röda Korset
Svenska Röda Korset
06/26/2017 at 09:02. Facebook
"Jag vill inte se. Jag vill inte komma ihåg."
I dag är det internationella dagen mot tortyr. På Röda Korsets behandlingscenter möter vi dagligen människor som överlevt tortyr. Lyssna på en av berättelserna vi fått höra, uppläst av Alexandra Pascalidou. Tortyr är aldrig tillåtet, någonstans.
Mina Bara
Agneta Edenburg
Anders Larsson
Svenska Röda Korset
Svenska Röda Korset
06/22/2017 at 10:09. Facebook
1,4 miljoner barn riskerar att dö i svält. Hungern slår hårt mot länder som Somalia, Jemen och Sydsudan.
På våra mobila hälsokliniker i Somalia får kvinnor och barn träffa barnmorskor, de får också näringstillskott för att överleva. Var med i detta livsviktiga arbete och Swisha valfri gåva till 123 031 0748. Din hjälp behövs nu!
#StoppaHungern #rödakorset
Ann Sundberg
Just nu är ofattbara 65,6 miljoner människor på flykt. Det är fler än någonsin tidigare. Flykten är ofta fylld av faror. Den sliter familjer isär och förstör hem . Du kan ge dem som flyr en bättre framtid. Swisha valfritt belopp till 123 555 7764 och stöd vårt arbete för människor på flykt.
#flyktingdagen
Just nu är ofattbara 656 miljoner människor på flykt Det är fler
Eva Christina Norgren
Anders Aggeryd
Hassel Westerberg
När striderna kom till Nagwich by i Sydsudan tog hon sin fem månader gamla dotter och flydde. Hon sprang i elva timmar och när hon till slut stannade upptäckte hon att dottern blivit skadad. "Jag såg att hennes mage var svullen. Jag började gråta." En röda korset-helikopter tog dem till vårt kirurg-team i Maiwut och nu är dottern på väg att återhämta sig.

Foto: Alyona Synenko/ICRC
När striderna kom till Nagwich by i Sydsudan tog hon sin fem
Laila Granberg Skårman
Aino Eurenius
Igår var 1 av 250 människor i Jemen smittad av kolera.
Idag är det 1 av 200.

Sjukdomen sprider sig snabbt och behovet av mediciner och vård är akut. Hjälp oss att göra mer för dem som drabbats.
Swisha valfritt: belopp till 123 031 0748
Igår var 1 av 250 människor i Jemen smittad av kolera
– Om inte mat, mediciner och vatten kommer fram nu, så riskerar 20 miljoner människor svält när vi firar midsommar.

Lyssna på Michaela Friberg-Storey, operativ chef för internationella insatser, berätta om det akuta läget i centrala delar av Afrika och Jemen, och vad vi gör för att hjälpa.
Om inte mat mediciner och vatten kommer fram nu så riskerar

Röda Korset varnar för akut svältkatastrof - Ekot

sverigesradio.se
Ingrid Bergman
Marie Agerhäll
Marie Helenius Sohlen
"Känslan går inte att beskriva med ord. Mina barn vill inte sova, de vill bara krama mig. Är pappa här eller drömmer vi?"
Mohamad Moustafa och hans familj är från Afrin i Syrien och har varit ifrån varandra i nästan tre år. Med vår hjälp återförenades de förra veckan. ❤
Känslan går inte att beskriva med ord Mina barn vill inte sova
Abdirahim M. Budul
Johan Svensson
Karin Tholén Gustavsson
Våra fältuppdrag är intensiva, krävande, viktiga och meningsfulla. Just nu söker vi bland annat en ortopedkirurg och en operationssjuksköterska för utlandsplaceringar.

Sjuksköterskan Fredrik Runsköld har arbetat tre månader i norra Irak. – Min uppgift var att behandla dem som skadats i konflikten. Oavsett vilken sida de stridit på, om de var militärer eller civila. Röda Korset hjälper alla. ...
View details ⇨
Våra fältuppdrag är intensiva krävande viktiga och meningsfulla Just nu söker vi

Jobba för Röda Korset - internationella uppdrag

redcross.se
Lena Holmström Davidsson
Henrietta Hjelm
Åsa Ti
Vi träffade 2-åriga Ragdad och hennes pappa i Jemen. Ragdad har fått kolera - en sjukdom som kan vara livshotande. I Jemen där det redan råder konflikt och hungerkris, sprider sig nu koleran snabbt.
Vefa Andersson
Pia Nygren
I över 13 000 timmar har Erik Qvarnström stått med bössan på torget i Linköping. Sammanlagt har han samlat in otroliga 2 miljoner kronor. Tack Erik, du gör en fantastisk insats!
I över 13 000 timmar har Erik Qvarnström stått med bössan på

23 år med insamlingsbössan i handen

linkopingsposten.se
Suad Ali
Louise Lindfors
Michael Coyet
Akut hunger råder just nu i flera länder. Hur har det kunnat bli så? Och vad kan vi göra åt det? Här förklarar vi. #StoppaHungern
Anna Gustafsson
Eyüp Sahin
Wendela Lejonhjärta Ek
Stort tack @jenniewallden för att du hjälper oss att sprida information om den fruktansvärda humanitära katastrofen som pågår i stora delar av Afrika och Jemen. #repost #StoppaHungern
[ Instagram.com Link ]
Stort tack jenniewallden för att du hjälper oss att sprida information om
AKUT En halv miljon människor har tvingats lämna sina hem efter monsunregn i Sri Lanka. Just nu ger vi nödhjälp och evakuerar människor som isolerats på grund av vattenmassorna. Flickan i videon var medvetslös när hon hämtades av våra första hjälpare. Hon fick hjärt-lungräddning och är nu i säkerhet på sjukhus.
Stöd vårt katastrofarbete här: [ Redcross.se Link ]
Rasmus Isaksson
Eva Nilsson
Johan Karlgren
Idag hyllar vi alla mammor världen över som kämpar för att ge sina barn en bra start i livet. Mammor som lever i en kris eller katastrof är extra utsatta. De lever ofta med hunger, sjukdomar och våld omkring sig. Våra mors dag-presenter hjälper dem och deras barn att få en bättre framtid tillsammans.
Stöd dem här: [ Redcross.se Link ]
Idag hyllar vi alla mammor världen över som kämpar för att ge
Gunsan Lindstedt
Ewa-Mari Johansson
Lars Drakenfors
På söndag är det mors dag! Hylla en mamma du älskar med presenter som gör skillnad. I vår gåvoshop kan du ge matpaket till Syrien, behandling av undernärda barn i Somalia och andra gåvor som ger fler mammor och barn en framtid tillsammans. [ Redcross.se Link ]
På söndag är det mors dag Hylla en mamma du älskar med
Camilla Thulin
Maud Lindblad
Pauline Ström
Live från Hargeshia om hungersnöden på Afrikas Horn.
Ann Helen Lindroos
Ann-Margret Olson
Habiba Ibrahim
Vi ställde en fråga till människor ombord på vår räddningsbåt på Medelhavet. Vem ringer du när du får en telefon i handen? På söndag är det mors dag. Då kan du hjälpa fler mammor och barn att få en framtid tillsammans. Köp ett gåvobevis i vår gåvoshop. [ Redcross.se Link ]
Cecilia Bergman Debticka
Barbara Bengtsson Matamoros
Nea Skogh
Vi är bestörta över attacken vid en konsert i Manchester igår. Röda Korset stöder akutsjukvården med ambulanser och har erfarna krisstödjare på plats. Vi arbetar i nära samarbete med myndigheterna för att se hur vi kan hjälpa på bästa sätt. Våra tankar går till de drabbade och deras familjer.

Foto: Mike Poloway (bilden är tagen vid ett annat tillfälle)
Vi är bestörta över attacken vid en konsert i Manchester igår Röda
Lena Borgenhard
Sänder live från Somalia/Somaliland.
Margareta Eriksson
Habiba Ibrahim
Elisabeth Holmberg
”Om jag sprungit tidigare? Ja, för att överleva. När jag flydde sprang jag också, men då sprang jag för mitt liv. Det här är mycket roligare.” Det säger Sara Ahadi från Afghanistan på startlinjen i vårruset i Karlstad. Inför loppet har hon och ett trettiotal nyanlända unga tjejer och kvinnor tränat med Röda Korset i flera månader. Lycka till alla ni som springer vårruset runt om i landet!...
View details ⇨
Om jag sprungit tidigare Ja för att överleva När jag flydde sprang

Lika många livsöden som löpare

nwt.se