Svenska Röda Korset
02/24/2017 at 16:36. Facebook
Hoppfullt! I Aleppo hjälper vi människor som fått splitterskador. För den som har förlorat ett ben är tillvaron ofta svår i den krigsutsatta staden. På vår klinik kan drabbade få proteser och hjälp med rehabilitering.

Aleppo-läkare: ”Vi ger dem livet tillbaka”

svt.se
Svenska Röda Korset
02/23/2017 at 15:56. Facebook
Bomber? Är det krig igen? Är jag död? Det var Aras första tanke när han vaknade upp fastklämd i ett dike efter att ha voltat med bilen. Läs vad som hände när rödakors-psykologens egna krigsminnen väcktes till liv och han själv blev patient.

"Bomber? Är det krig igen?"

redcross.se
Svenska Röda Korset
02/22/2017 at 08:46. Facebook
Fruktansvärt! 74 döda människor har flutit i land på en strand i Libyen. Våra volontärer tog hand om kropparna på ett värdigt och respektfullt sätt. Tyvärr har denna tragedi skett många gånger förut – ifjol drunknade över 5000 personer när de försökte korsa Medelhavet.
Svenska Röda Korset
02/20/2017 at 16:30. Facebook
Intensiva strider pågår i Mosul i norra Irak. En bit västerut ligger Sinjarbergen där tusentals människor på flykt bor i tillfälliga bostäder. Vår kollega Sahar El Hachem var nyligen där. Här berättar hon mer om hur vi hjälper behövande på plats.
(Foto: Ibrahim Sherkhan/ICRC)
Vilket glädjeskutt! Mamman Falmata hoppar av glädje när hon träffar sina söner för första gången på tre år. De kom ifrån varandra när deras by attackerades, men nu har våra kollegor i Nigeria hjälpt familjen att återförenas. Vem är du glad över att få träffa? Berätta och dela!
Sjuksköterskan Fredrik Runsköld jobbar just nu på ett sjukhus nära Mosul i norra Irak. Många patienter har skadats av bomber. En av dem är 12-årige Abdullah.
Sjukhus och sjukvårdspersonal hamnar varje dag i skottlinjen, trots att det finns lagar som förbjuder attacker mot sjukvård. Varje dag riskerar också vår personal och våra volontärer livet när de ger vård där det är som farligast. Hjälp oss skicka en hyllning till dem här i kommentarsfältet!
Kärlek! På sjukhuset får lillebror en puss. Han skadades av en bomb när han lekte utanför sitt hus i Idlib. Nu har han fått vård och hjälp med rehabilitering av våra läkare. Stort tack alla ni som köper alla hjärtans dag-gåvor i vår shop – de räddar både patienternas och sjukvårdarnas liv <3

Alla hjärtans dag 2017 - stod.redcross.se

stod.redcross.se
Byggnaden till vänster är ett sjukhus i Al Rastan, Syrien. Hårda strider gjorde att det tvingades flytta under jord. Vår sjukvårdspersonal i Syrien riskerar livet varje dag för att hjälpa skadade och sjuka. De står bokstavligen med hjärtat i skottlinjen. Ge dem ditt stöd inför alla hjärtans dag. stod.redcross.se/alla-hjartans-dag
Vill du hjälpa till att sprida värme till utsatta människor i Malmö?

Brist på volontärer för att hjälpa hemlösa

svt.se
Visste du att det röda korset är ett skyddsemblem för sjukvård i krig? Det finns till och med lagar som bestämmer hur emblemet får användas – här reder vi ut vad som gäller.

Emblemet på en minut

redcross.se
Idag har sex rödakorsarbetare skjutits till döds i Afghanistan. Beväpnade män attackerade teamet från Internationella rödakorskommittén (ICRC) när de skulle leverera viktig hjälp. Sex medarbetare dödades och två saknas. Vi är chockade och förkrossade. Våra tankar går nu till familjer och anhöriga.
Visste du att det även i krig finns lagar som ska följas? Det är till exempel förbjudet att attackera sjukvårdspersonal, patienter och sjukhus. Hjälp oss sprida kunskap om krigets lagar - läs och dela gärna!

Krigets lagar på en minut

redcross.se
Vilket engagemang! Stort tack till Kristoffer Appelquist för ditt fantastiska initiativ #enspänntillsyrien och till alla som varit med och bidragit! Mer än 204 199 kr har hittills samlats in – det räcker till exempel till 3 781 matpaket eller 2 105 dagars läkarvård. Tillsammans gör vi skillnad!
Sjukvården i Syrien är under attack. Det här sjukhuset är inrymt i en lägenhet. Trots att det bombats och man tvingats flytta flera gånger fortsätter personalen att riskera sina liv för att vårda skadade och sjuka.
Sjukvården i Syrien är under attack. Över 700 sjukvårdare har dödats och hundratals vårdinrättningar har attackerats sedan kriget började. Vi startar nu kampanjen ”Hjärtan i skottlinjen” för att stödja våra läkare, sjuksköterskor och ambulansförare som varje dag riskerar livet för att hjälpa skadade och sjuka. Swisha valfritt belopp till 123 000 4648. Du gör skillnad!
Glädje! Ett hundratal barn på flykt i Syrien har i helgen fått leka och ha roligt på ett nöjesfält tillsammans med våra volontärer.
Vilda skogsbränder rasar i Chile och tusentals familjer är drabbade. Våra kollegor är på plats.

Toda nuestra solidaridad para las familias afectadas en Chile. Están en nuestros pensamientos y corazones.
Vi var sex man i en Röda Kors-ambulans. Vi låg bekvämt men var sjuka och otåliga. Just när vi skulle starta upplevde vi något oförglömligt. Chauffören kom med en påsklilja till var och en av oss. Som en påminnelse om att vi var på väg bort från det sista lägret i Tyskland men också om att det var vår. Farväl helvete. Påskliljor - det var vår, det var liv. Så berättar Trygve, som var en av alla...
View details ⇨
Glädjen är stor i Chaung Ma Gyi i Myanmar när den nya vattenpumpen provkörs. Tack vare den nya brunnen behöver man inte längre ta vatten direkt ur floden och riskera att drabbas av sjukdomar. Rent vatten och Röda Korset gör skillnad! Foto: Tomas Ärlemo