Svenska Röda Korset
yesterday at 18:10. Facebook
Pappa Mohamud och hans lille son tvingas gå en lång och mödosam väg för att hitta vatten – det är förödande för dem. Rent vatten är livsviktigt, men långt ifrån alla har tillgång till det. Just nu gör torka och konflikter att miljontals människor i flertalet länder behöver hjälp med mat och vatten. Vi hjälper i denna svåra situation. #världsvattendagen #Stoppahungern
Svenska Röda Korset
03/21/2017 at 18:00. Facebook
Här flyr människor undan striderna om Mosul i Irak. Hundratusentals lever nu på flykt och hjälpbehoven är enorma. Vi är i Mosulområdet och vi ger bland annat mat, vatten, varma filtar och psykosocialt stöd till behövande. Tack för att du stöttar vårt livsviktiga arbete.
Svenska Röda Korset
03/17/2017 at 12:32. Facebook
Tiotusentals människor som evakuerades i slutet av förra året återvänder just nu hem till östra Aleppo. De möts av ruiner. Dessutom saknar de mat, vatten och elektricitet. Vi finns där och vi kan ge hjälp – tack vare ditt stöd.
Pojken i mormors armar heter Abdikaafi. Fem månader gammal väger han lika mycket som en nyfödd bebis. På ett sjukhuscenter i Somalia, som stöttas av Röda Korset, får han och andra barn livsavgörande behandling. #Stoppahungern

Här får undernärda barn hjälp

redcross.se
STOPPA HUNGERN! Konflikt och torka har lett till att miljontals människor hotas av akut hungersnöd. Vi delar ut mat, vatten och ger livsviktig hälsovård i ett flertal länder i Östra Afrika. Hjälpbehoven är alarmerande. Idag startar vi kampanjen: #Stoppahungern. Var med oss och rädda liv!
12-årige Ahmad fortsätter att leka trots att det är krig. Livet för barnen i Syrien är oerhört svårt. Efter sex år av krig, konflikt och kaos är miljontals barn i behov av humanitär hjälp. Vi är där. Va där med oss.
En humanitär kris pågår i konfliktdrabbade Sydsudan. Hundratusentals har flytt till grannlandet Uganda, varav de flesta är kvinnor och barn. Vi är på plats för att hjälpa. Med den vattenanläggning vi skickat dit kan vi förse 40 000 människor med vatten – varje dag. Här berättar vår svenske delegat Tomas Ärlemo mer om vår viktiga insats.
Hjälpen når fram. Allt fler människor flyr stridigheterna i västra Mosul. Vi finns på plats i flyktinglägren utanför staden. Där delar vi ut mat, vatten och filtar. Många människor har fruktansvärda upplevelser bakom sig, därför ger vi också psykosocialt stöd. Var med och hjälp genom att swisha till 123 555 7756 eller sms:a AKUT MOSUL till 72 900 (100 kr).
Vi lever i en tid där kvinnors rättigheter och förutsättningar är utmanade och där vi dagligen möts av rapporter om nya katastrofer och konflikter som skalas upp. Vad vore vi utan varandra? Stötta en #medsyster idag på internationella kvinnodagen genom att swisha 95 kronor till 1232885408 och köp ett hygienkit. Ett hygienkit inte bara underlättar utan bidrar också till ökad värdighet för de...
View details ⇨

Instagram post by Den Marit Bergman • Mar 8, 2017 at 9:13am UTC

instagram.com
Konflikten i Sydsudan har tvingat många på flykt. I morgon är det Internationella kvinnodagen. Hjälp oss bidra till ökad värdighet för kvinnor som lever i krig och katastrof.
I Mosul flyr allt fler invånare från staden. Under de senaste dagarna har vi fått rapporter om att människor uppvisar symptom som tyder på att de utsatts för kemiska vapen. Kvinnor och barn behandlas på sjukhus för blåsbildning, kräkningar, rödögdhet och hosta. Våra medicinska team som arbetar på sjukhusen kring Mosul har utbildat personal i hur man behandlar människor som utsatts för kemisk...
View details ⇨
800 miljoner har mens varje dag. Bara en bråkdel av dem har tillgång till skydd som sanitetsbindor och
/eller tamponger. På onsdag är det Internationella Kvinnodagen och vill vi uppmärksamma hur kvinnor kan ha det i katastrofsituationer.
Stötta en #medsyster! Swisha 95kr till 123 288 5408 och köp ett hygienkit.

Röda Korset bröt menstabu

redcross.se
Akut hunger breder ut sig över Afrikas horn. Här berättar Röda Korsets Hans Ridemark mer om varför många människor nu tvingas fly i jakt på mat och vatten.
– Han dog på vägen hit av törst och uttorkning, berättar Bile Abdir som förlorat ett barnbarn på flykt från hungersnöd. I länder som Somalia, Kenya och Sydsudan råder det nu akut hunger och läget förvärras varje dag. Vi är på plats för att ge nödhjälp.
Miljontals människor är i nöd! Svår torka breder ut sig på Afrikas horn. Vi är på plats i flera länder. Stöd oss nu! Swisha valfritt belopp till: 123 031 0748.

Akut läge i torkans Somalia

redcross.se
Hoppfullt! I Aleppo hjälper vi människor som fått splitterskador. För den som har förlorat ett ben är tillvaron ofta svår i den krigsutsatta staden. På vår klinik kan drabbade få proteser och hjälp med rehabilitering.

Aleppo-läkare: ”Vi ger dem livet tillbaka”

svt.se
Bomber? Är det krig igen? Är jag död? Det var Aras första tanke när han vaknade upp fastklämd i ett dike efter att ha voltat med bilen. Läs vad som hände när rödakors-psykologens egna krigsminnen väcktes till liv och han själv blev patient.

"Bomber? Är det krig igen?"

redcross.se
Fruktansvärt! 74 döda människor har flutit i land på en strand i Libyen. Våra volontärer tog hand om kropparna på ett värdigt och respektfullt sätt. Tyvärr har denna tragedi skett många gånger förut – ifjol drunknade över 5000 personer när de försökte korsa Medelhavet.
Intensiva strider pågår i Mosul i norra Irak. En bit västerut ligger Sinjarbergen där tusentals människor på flykt bor i tillfälliga bostäder. Vår kollega Sahar El Hachem var nyligen där. Här berättar hon mer om hur vi hjälper behövande på plats.
(Foto: Ibrahim Sherkhan/ICRC)
Vilket glädjeskutt! Mamman Falmata hoppar av glädje när hon träffar sina söner för första gången på tre år. De kom ifrån varandra när deras by attackerades, men nu har våra kollegor i Nigeria hjälpt familjen att återförenas. Vem är du glad över att få träffa? Berätta och dela!