Svenska Röda Korset
01/18/2017 at 15:29. Facebook
Samira är en av drygt 148 000 som flytt striderna i Mosul. Hon och många andra behöver nu nödhjälp. Vi är på plats och delar ut mat, filtar, varma kläder, vatten samt ger sjukvård.
Svenska Röda Korset
01/17/2017 at 22:12. Facebook
Vi är chockade! Ett flyktingläger i Nigeria har utsatts för en flygattack och bland dödsoffren finns 6 rödakorsare. De var där för att ge nödhjälp till människor på flykt. Våra tankar går till alla anhöriga i denna svåra stund.
Svenska Röda Korset
01/17/2017 at 13:09. Facebook
Vi finns på landets enda HBTQ-certifierade asylboende i Surahammar. Där bor Carolina, Jorge och Ali. ”Jag trivs bra här. Det är en fristad där jag mött andra som jag själv och fått flera nya vänner”, säger Ali som för dagen klätt sig i högklackat.

Unik fristad i Surahammar

redcross.se
Svenska Röda Korset
01/16/2017 at 14:31. Facebook
Maysoun var 13 år när en bomb plötsligt slog ned i hennes hus i Syrien. Hon vaknade upp i ett moln av rök och visste inte vad som hänt sin pappa.
I Aleppo jobbar våra syriska kollegor hårt. Tusentals barn och vuxna har fått mat, vatten, varma filtar, vård och medmänskligt stöd. Tack alla ni som bidrar till nödhjälpen i Syrien!
Minus 30! Så kallt har det varit på olika platser i Europa senaste veckan. Kylan gör livet svårt för många människor. Vi gör vad vi kan för att sprida värme – bland annat delar våra volontärer i Rumänien ut varm soppa, te och matpaket.
I södra Thailand har regnoväder lett till stora översvämningar. En miljon människor är drabbade och många hus, vägar och broar har skadats. Vi finns på plats för att hjälpa.
Idman är en av många besökare på vår läxhjälp i Rinkeby. När hon går hem efteråt känns livet lättare: ”Då kan jag sova bra, för då har jag gjort mina läxor”, säger hon.
Fler än 65 miljoner! Så många barn och vuxna är på flykt i världen.
Idag är det tre månader sedan orkanen Matthew drog in över Haiti. Över en natt orsakade den en enorm förödelse och hundratusentals är fortfarande i behov av hjälp. Den här filmen är ett hälsning från Haitian Red Cross Society till alla er som är med och gör så att vi kan fortsätta hjälpa dem som drabbats.Tack!
”Houriyeh” föddes när hennes mamma evakuerades från Aleppo. Trots kyla och brist på sjukvårdsutrustning gick förlossningen bra och våra första hjälpare har sett till att mor och dotter mår fint och är i säkerhet.

Foto: Alaa Malakh
Har du rensat garderob eller garage efter helgerna? Lämna det som blivit över till någon av våra second handbutiker så förvandlar vi det till hjälpinsatser. Ett enkelt sätt att göra skillnad!

Second Hand

redcross.se
Vad är ditt nyårslöfte? Vårt är att fortsätta kämpa för att rädda liv och ge hopp. Gott nytt år!

Bli volontär

frivillig.redcross.se
Är du bjuden på nyårsfest? Ge bort en gåva som värmer människor i nöd. Du får ett fint gåvobevis till din e-post.
Gott nytt år!

Filt, 75 kr styck (Syrien)

stod.redcross.se
Hur minns du 2016? Vi kommer ihåg alla medmänniskor som engagerat sig i Sverige och runt om i världen. Tillsammans kan vi fortsätta rädda liv och ge hopp även 2017. Stort tack <3

(Foto: Abdulaziz Aldroubi/Varney Bawn/Susanne Kronholm/Markus Hechenberger/Anna Bergén/Daniele Aloisi/Kenny Karpov/Safin Ahmed/Maria Santto/IFRC/ICRC)
Dags att städa efter helgen? Var miljösmart och panta dina tomma burkar och flaskor. Trycker du på Rödakors-knappen bidrar du samtidigt till att rädda liv. Tack för ditt engagemang <3 #ica #rödakorset
Följ med till Hedemora där vi bjudit in till julfest – alla är välkomna och stämningen är på topp! Vi önskar er alla en trevlig helg!
Katastrofer tar inte julledigt. När du stödjer vårt arbete ser du till att hjälpen inte heller gör det. Du gör det möjligt för våra 17 miljoner volontärer att fortsätta ge livsviktig hjälp. Varje dag, året om.
Har du inte köpt alla julklappar än? Våra första hjälpen-kit innehåller sjukvårdsmaterial för akut vård i katastrof och konflikt. Köp ett gåvobevis i vår gåvoshop så kan vi packa fler kit och rädda fler liv. bit.ly/rodakorsetjul
I dag snöade det i Aleppo. Kylan gör livet svårt för många och vi är på plats för att hjälpa. De senaste dagarna har vi till exempel varit med och evakuerat tusentals människor från östra Aleppo.