Sverige för UNHCR
03/25/2017 at 09:00. Facebook
Isaac är nio månader och på flykt från Sydsudan. Han är en av mer än 1,5 miljon människor har flytt landet undan våld och hunger. På sin mammas rygg väntar Isaac på en buss som går till Imvepi-lägret i Uganda där UNHCR delar ut mat, vatten och ger tak över huvudet till flyktingarna.
Sverige för UNHCR
03/24/2017 at 15:30. Facebook
En hälsning från Joel Andersson på UNHCR i Syrien till er alla som stöder människorna i Syrien! "Jag vill personligen tacka dig som varit med och hjälpt till att hjälpa folk på flykt från kriget."
Sverige för UNHCR
03/23/2017 at 16:21. Facebook
Flyktingkrisen i Sydsudan är Afrikas största. Människor svälter och tusentals flyr över gränsen till Uganda varje dag.

Stöd UNHCR:s arbete. Dela den här filmen.
128 miljoner! Så mycket har Svenska PostkodLotteriet bidragit med till UNHCR:s arbete sedan 2009. Pengar som ger skydd, mat, medicin och tak över huvudet till familjer på flykt. Se hälsningen till alla lottköpare från Cate Blanchett, UNHCR:s ambassadör. #postkodeffekten
Barn och familjer svälter i Sydsudan.
Dessutom riskerar miljontals människor på flykt i tio länder i Afrika att drabbas av akut brist på mat. Många barn är redan svårt undernärda.

Du kan hjälpa, ge en gåva: [ Sverigeforunhcr.se Link ]
1 000 147 kronor! Så mycket swishades in till Filip & Fredriks insamling till UNHCR:s arbete i och omkring Syrien. Helt fantastiskt. Tusen tack till alla som på olika sätt hjälper barn och vuxna på flykt! <3

I Breaking News med Filip & Fredrik uppmanades tittarna att ge en gåva på sex kronor, en krona för varje år som kriget i Syrien pågått. Uppmaningen spred sig snabbt i sociala medier med ett...
View details ⇨
Skänk sex kronor till Syrien, en krona för varje år som kriget pågått. Eller mer, om du vill <3

Swishnumret är: 90 01 645

Varmt tack för era bidrag till Breaking News med Filip & Fredrik:s insamling - som går till UNHCR:s hjälparbete i och omkring Syrien!
"Vi är kvar så länge vi behövs".

Nu har kriget i Syrien pågått i 6 år – det är vår tids största humanitära kris. UNHCR är på plats inne i Syrien och i grannländerna för att ge livräddande nödhjälp till familjer på flykt.
"Vet ni vad jag tycker vi gör idag? Jag tycker vi skänker Sex Kronor till Syrien. Idag var det precis sex år sen kriget började. Och det bara pågår. Det är hjärtskärande. UNHCR gör ett otroligt jobb där nere men det behövs ju pengar. Sex kronor är ingenting men om många ger lite. Ja. Ni förstår ju. Det gör nytta. Det förändrar lite lite. Swisha sex kronor (eller lite mer om du vill) till 90...
View details ⇨
Kriget i Syrien handlar inte om siffror, det handlar om människor.

3-åriga Nawal är ett av alla syriska barn som inte upplevt annat än krig.
Du kan hjälpa - swisha en gåva till 90 01 645.
Många barn i Syrien har inte upplevt annat än krig – de riskerar att bli en förlorad generation.

Du kan rädda liv. Swisha en gåva till 90 01 645.
Wafaa är åtta år och bor i ett tillfälligt boende i Aleppo. När familjens hus bombades så exploderade en gasbehållare precis bredvid henne.

Kriget i Syrien har pågått i sex år. Vi får inte glömma barn som Wafaa, eller de elva miljoner syrier som har tvingats fly sina hem på grund av bomber, strider och förstörelse.
"Barnen som svälter på gatorna skulle mycket väl kunna vara mina egna barn".
Joel Andersson jobbar för UNHCR i Syrien. Här berättar han om när han var i Aleppo och mötte barn som inte upplevt annat än krig.
Den 15 mars har kriget i Syrien pågått i 6 år – det är vår tids största humanitära kris. Många barn i Syrien har aldrig upplevt något annat än krig, de riskerar att bli en förlorad generation.

UNHCR är på plats inne i Syrien och i grannländerna för att ge livräddande nödhjälp till familjer på flykt.
Idag, på Internationella kvinnodagen, hyllar vi kvinnorna på flykt som kämpar för ett liv i säkerhet.
4 000 barn och vuxna flyr från västra delarna av Mosul - varje dag. Många vittnar om våldet, hungern och förtrycket som tvingat dem att fly från Iraks näst största stad.
Mahmoud och hans familj har lyckats fly från Mosul. Och nu kan han inte sluta le :)
Våra kollegor ger sig aldrig. Oavsett väder och vind - hjälpen ska fram.
Välkommen till världen lille Qais!

Qais är en syrisk flykting som bor med sin familj i flyktinglägret Zaatari i Jordanien. Vi önskar honom det han förtjänar - massor av kärlek och ett liv i fred. <3
"Det är svårt att inte få äta själv, men det är bättre än att min son är hungrig”.

Zuleida bor i flyktinglägret Doro i Sydsudan. Hon berättar för vår kollega att hon inte bryr sig om hon själv äter eller inte - det viktiga är att hennes son får i sig mer än en måltid om dagen. Så att han inte dör.

Det är hennes vardag just nu.

Foto: Eujin Byun (UNHCR i Sydsudan)