Unicef Nederland
yesterday at 17:00. Facebook
Een lach van de dag om door te geven!
Unicef Nederland
yesterday at 10:00. Facebook
Dit is Iliyas. Op 18 januari, de dag dat hij door een door UNICEF ondersteunde verpleegkundige wordt onderzocht, is hij pas vijf dagen oud. Hij verblijft met zijn moeder in het Tabanovce-opvangcentrum in Macedonië, waar sinds maart vorig jaar ongeveer honderd vluchtelingen en migranten wonen. Een derde van hen is kind.

Wil je weten wat UNICEF in Zuidoost-Europa voor Syrische en andere...
View details ⇨
Unicef Nederland
01/20/2017 at 18:00. Facebook
Eind deze maand begint in Syrië het tweede schoolsemester. We willen dat ook de kinderen in Aleppo dan weer naar school gaan. Want ook al is het leven voor hen nu heel zwaar: school zorgt voor structuur én houdt de hoop op betere tijden levend.

Hasan (7) kan hierover meepraten. Hij zei geen woord toen hij net op het noodschooltje zat dat we samen met onze partners hebben opgericht. Nu is hij...
View details ⇨
Unicef Nederland
01/19/2017 at 12:40. Facebook
'Wat is jouw leukste schoolherinnering?' Met die vraag stapte ons jongerenpanel onverschrokken af op de grote bazen in Brussel. Ze waren bij het Europees Parlement om aandacht te vragen voor onderwijs in noodsituaties.
Een dikke like voor hun bijdrage aan dit belangrijke thema!
Unicef Nederland
01/18/2017 at 16:33. Facebook
Twee meiden, twee barbies en een stralende lach!
In de kindvriendelijke plek in Macedonië kunnen ze spelen en weer even kind zijn.
Unicef Nederland
01/17/2017 at 16:00. Facebook
Deze lachende Syrische jongen heet Wissam en hij is drie jaar oud. Zijn familie heeft bijna twee jaar geleden haar toevlucht gezocht tot een voormalige school die nu dienst doet als opvangcentrum. Maar het is winter en erg koud. Wissam heeft een winterjas van ons gekregen om warm te blijven. Bescherm alle Syrische kinderen tegen de kou en steun ons!

Help Syrische kinderen, geef een deken - Unicef

unicef.nl
Unicef Nederland
01/17/2017 at 09:45. Facebook
Buiten kamperen bij temperaturen ver onder nul. In Griekenland en de Balkanlanden hebben vluchtelingen en migranten geen andere keus. Onder hen zijn kwetsbare gezinnen en alleenstaande kinderen, die - als er niets gebeurt - ziek worden of erger.

Daarom roept UNICEF Griekenland en de Balkanlanden op om nú in actie te komen en meer te doen voor de vluchtelingen en migranten die al maanden in...
View details ⇨
Unicef Nederland
01/16/2017 at 17:04. Facebook
Wist je dat de eerste jaren essentieel zijn in de hersenontwikkeling van jouw kind? IKEA Foundation heeft zojuist 6 miljoen dollar gedoneerd aan UNICEF om kinderen hierbij te helpen. Hiermee kunnen we met ons Early Childhood Development-programma zorgen dat kinderen in o.a. Indonesië, India & China in een stimulerende omgeving liefde, goede voeding en bescherming krijgen. Samen maken we het...
View details ⇨
Unicef Nederland
01/16/2017 at 15:20. Facebook
Unicef Nederland
01/15/2017 at 15:33. Facebook
We kennen het allemaal wel van kinderen, ze hebben een dag geen zin in school. Voor deze twee meisjes betekent school echter alles. Het is hun veilige basis en de plek waar een bijzondere vriendschap is ontstaan.

Een like voor onderwijs, altijd en overal.
Gevarieerde voeding, , tijd om te spelen én toegang tot gezondheidzorg is een eerste stap naar een gezonde toekomst!

Bedankt UNICEF Cambodja voor het delen
We zijn iedereen die onze actie voor Syrische kinderen steunt enorm dankbaar. De actie heeft meer dan 200.000 dekens opgeleverd en de teller loopt nog door.

Uiteraard helpen we kinderen in Syrië en de regio nu ook al. We geven hen niet alleen dekens, maar bijvoorbeeld ook winterkleding, schoon water, bescherming en onderwijs. Als je op de foto's klikt zie je daarvan voorbeelden.

Samen met...
View details ⇨
Een goed begin is het halve werk.

De eerste 1000 dagen in het leven van kinderen zijn allesbepalend voor hun latere ontwikkeling. Samen met Amsterdam Airport Schiphol hebben we ons de afgelopen vijf jaar ingezet om onder andere kindersterfte in Burundi en ondervoeding in Guatemala tegen te gaan. Mede dankzij de steun van Schiphol maakten de allerjongsten van Burundi en Guatemala een...
View details ⇨
Hiba’s familie ontvluchtte Syrië om aan al het geweld te ontsnappen. Vanuit het vluchtelingenkamp – dat nu haar thuis is, kan ze echter nog steeds zeggen: “Ik geloof in mijn toekomst.”
Bekijk Hiba’s verhaal en sluit je aan bij #LouisVuitton en UNICEF. Samen pleiten we er sinds januari 2016 voor om kinderen in nood te helpen. Iedere keer dat we een kind kunnen helpen te leren en te spelen, is...
View details ⇨
Voor ieder kind: goed onderwijs!
Als kinderen naar school gaan, kunnen leren en kunnen spelen is er hoop. Hoop voor de toekomst!
Thanks UNICEF DR Congo for sharing!
'The best thing to holdon to in life is each other'
~ Audrey Hepburn <3
Claudia de Breij vertelde net bij #DWDD over haar indrukwekkende ontmoetingen met kinderen op de vlucht. Hun situatie is deze winter extra schrijnend door het barre winterweer.
Wil je meer zien van Claudia’s reizen, of zelf iets doen voor de kinderen van Syrië?
Ga naar
"Wedstrijdje touwtjespringen? Zo snel mogelijk van de ene naar de andere kant. Even konden deze kinderen hun zorgen vergeten en genieten, tijdens de 'Fun Day' in het Dalori-kamp in Nigeria. Hier wonen veel kinderen en families die zijn gevlucht voor Boko Haram."

Krista werkt voor UNICEF in Nigeria en vertelt: [ Uni.cf Link ]
Het wereldwijde sterftecijfer onder kinderen jonger dan vijf jaar is tijdens één generatie met meer dan de helft gedaald. Dit is een daling van 53 procent sinds 1990.

Een goede tussentijdse mijlpaal en het delen waard, toch?
Stel je eens voor: op een dag als vandaag moet je in een tent slapen, of in een bouwvallig gebouw zonder ramen. Zonder verwarming, warme kleren of zelfs maar een deken. Voor Syrische kinderen is dit de realiteit. Net als hier is het in Syrië en de landen eromheen heel koud, inclusief sneeuw en vorst. Houd Syrische kinderen warm deze winter, geef een deken.