Kijktip: mooie reportage van de NOS over Jechia en duizenden andere kinderen die in Oost-Aleppo weer naar school gaan. Wij hebben hen schoolspullen gegeven (zoals rugzakken, pennen en potloden), maar zorgen er bijvoorbeeld ook voor dat ze hun gemiste schooljaren met speciale lesprogramma's kunnen inhalen. [ Bit.ly Link ]

Jechia (11) kan na vijf jaar weer naar school in Oost-Aleppo

nos.nl
Unicef Nederland
yesterday at 17:52. Facebook
Wist je dat... Drones levensreddend kunnen zijn? #vooriederkind
Unicef Nederland
02/25/2017 at 16:39. Facebook
De eerste 1000 dagen zijn voor ieder kind cruciaal. Als een kind in die periode de juiste voeding en verzorging krijgt, is de kans op overleven het grootst. Kinderen die ernstig ondervoed zijn, worden behandeld met speciale therapeutische voeding.
Unicef Nederland
02/24/2017 at 18:00. Facebook
Emmanuel Kenyi (2,5) kijkt wantrouwend naar een verpleegkundige die een beker melk voor hem inschenkt. Hij beseft niet dat die melk – verrijkt met voedingsstoffen die ernstig ondervoede kinderen als hij dringend nodig hebben – zijn leven kan redden.

In Zuid-Soedan lijden meer dan 1 miljoen kinderen net als Emmanuel honger. Wij helpen hen met therapeutische voeding en voedingssupplementen....
View details ⇨
Unicef Nederland
02/24/2017 at 09:21. Facebook
Smurfbessen eten en plezier maken, dát doen smurfen het liefst. Maar dat vinden smurfen alleen leuk als iedere smurf genoeg te eten heeft, een fijn huis heeft en naar school kan…kleine smurfen, grote doelen.

Net als wij! Want een betere wereld voor kinderen? Dat smurfen we natuurlijk samen! Als kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties zetten wij ons in voor de Sustainable Development...
View details ⇨
Unicef Nederland
02/23/2017 at 20:00. Facebook
Mohammed (13 jaar) uit Irak moest stoppen met school door de oorlog. Uiteindelijk is hij zelfs zijn dorp ontvlucht. "Ik werd depressief en dacht dat ik nooit meer naar school zou kunnen. Onderweg naar het vluchtelingenkamp zijn we zelfs beschoten. Gelukkig kan ik hier weer naar school, het voelt als mijn tweede thuis."
Unicef Nederland
02/23/2017 at 14:52. Facebook
Zuid-Soedan. Hier doen we het voor.

Jörgen Raymann legt het je uit.

Wil je helpen? Kijk op unicef.nl/zuid-soedan
Unicef Nederland
02/22/2017 at 14:40. Facebook
Zuid-Soedan. Nigeria. Somalië. Jemen. 1,4 miljoen ondervoede kinderen.

In Zuid-Soedan is de situatie zelfs zó nijpend dat hongersnood is vastgesteld.

We zetten alles op alles om ondervoede kinderen te helpen. Zo leveren we onder andere speciale voedzame pindapasta zodat ze kunnen aansterken.

Unicef Nederland
02/21/2017 at 16:38. Facebook
Elizabeth (1,5) uit Zuid-Soedan ligt op haar moeders schoot. Net als meer dan 1 miljoen andere kinderen in haar land is ze ondervoed.

Help mee zodat we andere kinderen, net als Elizabeth kunnen helpen:
Unicef Nederland
02/21/2017 at 10:29. Facebook
Emi: "Telkens verhuizen van azc naar azc, weer een nieuwe plek, weer een nieuwe school, zo kun je geen toekomst opbouwen."

Met 'Werkgroep Kind in azc' gaf Emi gisteren een verhuisdoos vol adviezen aan politici. Kijk hoe zij reageerden: [ Bit.ly Link ]
Unicef Nederland
02/20/2017 at 16:14. Facebook
Nooit een bord vol. Honderdduizenden kinderen uit Zuid-Soedan weten niet beter. Maar wij vinden het alles behalve gewoon dat kinderen in Zuid-Soedan ernstig ondervoed zijn.

We zetten alles op alles om kinderen te helpen. Zo leveren we onder andere speciale voedzame voeding zodat kinderen aan kunnen sterken.

Lees meer over de hongersnood in Zuid-Soedan: [ Unicef.nl Link ]
Unicef Nederland
02/20/2017 at 09:04. Facebook
Politici van de acht grootste politieke partijen krijgen vandaag een verhuisdoos van Emi en 'Werkgroep Kind in azc' vol rapporten en adviezen met het dringende verzoek om vluchtelingenkinderen tijdens de asielprocedure niet meer te verhuizen.

Volg de actie vandaag op Twitter en lees meer: [ Bit.ly Link ]
De zusjes Seedra en Baraa staan voor hun school in Oost-Aleppo. De bovenste verdieping is flink beschadigd en daarom krijgen de meisjes samen met de andere leerlingen (zeshonderd in totaal!) les op de twee verdiepingen eronder. Geef Syrische kinderen hoop, geef een schooltas.
Netjes in de rij zitten ze er weer helemaal klaar voor. 14 scholen in Haïti zijn na Orkaan Matthew inmiddels weer opgebouwd. We werken hard om nóg 107 scholen weer te openen om 36.000 kinderen weer naar school te helpen Thx 2 UNICEF Haiti
Het maakt voor ons niet uit waar de kinderen wonen, waarin ze geloven en wat hun afkomst is.
Wij zijn er voor ieder kind, onvoorwaardelijk.
Hoewel nijntje eeuwig jong blijft, werd ze in 2015 60 jaar. Dat werd gevierd met de nijntje art parade, waarbij kunstenaars haar een make over mochten geven. De opbrengst van een veiling van deze nijntje beelden en van de bijbehorende merchandise ging naar UNICEF. Wij konden daarmee heel veel kinderen naar school laten gaan.

Dick Bruna heeft met zijn nijntje kinderen kansen gegeven en daar...
View details ⇨
Friends make good times better <3

Wat een plezier hebben deze twee jongens uit Madagaskar. Met welke vriend(in) heb jij de grootste lol?
In Syrië zijn veel scholen weer open. In Oost-Aleppo kunnen al meer dan 15.000 kinderen weer leren, ook al is dat in lokalen met kogelgaten. We delen schoolspullen uit, zetten tijdelijke klaslokalen neer en knappen scholen op.

Voor 10 euro geef je een schooltas (c.q. rugzak) met schoolspullen aan een Syrisch kind. Alvast bedankt voor je hulp!
Ieder kind heeft het recht om zijn / haar stem te laten horen!

Omdat kinderen nou eenmaal mooie, leuke, goede en sprankelende ideeën hebben. En omdat zij zelf als de beste weten wat goed voor hen is!
Zeven politici van dé grote politieke partijen gingen afgelopen maandag in Den Haag in debat over verschillende thema's die kinderen en jongeren raken: asielzoekerskinderen, ontwikkelingshulp voor jongeren, en armoede onder kinderen in Nederland. De conclusie? Er is meer aandacht nodig voor kinderen en hun rechten: [ Bit.ly Link ]