UNICEF Sverige
yesterday at 17:42. Facebook
Cirka 100 000 människor i Sydsudan lider av svält och en miljon befinner sig på randen till en svältkatastrof.

– Om vi inte snabbt når fram med hjälp, kommer många av barnen att dö, säger Jeremy Hopkins, representant för UNICEF i Sydsudan

Mer hjälp behövs för att vi ska kunna nå fler barn. Ge en katastrofgåva här: [ Unicef.to Link ]

Svältkatastrof i Sydsudan

unicef.to
UNICEF Sverige
02/17/2017 at 15:00. Facebook
Trevlig helg önskar vi med en härlig busbild från Burundi. ❤
UNICEF Sverige
02/14/2017 at 12:05. Facebook
Glad Alla hjärtans dag önskar vi på UNICEF! <3
Värmande nyhet en dag som denna är att åttaåriga Nour från Syrien väntar på att sin första skoldag ska dra igång efter att skolan varit stängd på grund av konflikten i landet.

PS. Du hinner fortfarande ge bort ett Alla hjärtans dag-paket från vår gåvoshop. Du får ett fint gåvokort att ge bort i present, direkt via e-post. Så det gör inget om du är...
View details ⇨
Sidra och Asha är bästa vänner och bor i ett flyktingläger i nordvästra Irak. Hylla din bästis på Alla hjärtans dag med ett paket fyllt av värme och kärlek. I vår gåvoshop finns presenter som kan få barn som Sidra och Asha att vara friska och må bra. Besök [ Unicef.to Link ]
Alla barn förtjänar en trygg barndom, fylld av lek och värme. Nesim, fyra år, har precis fått en varm vinterjacka tack vare UNICEF. Det kalla vintervädret har gjort att situationen för barn som Nesim har förvärrats ytterligare. Köp en värmande Alla hjärtans dag-present i vår gåvoshop - [ Unicef.to Link ]
Det skiljer 70 år mellan deras historier, men båda har fått sin barndom förstörd av krig. Hör deras gripande berättelser. [ Unicef.to Link ]
På tisdag är det Alla hjärtans dag och många vill då uppmärksamma någon de tycker om med kärlek och värme.

Alla hjärtans dag-paketet ger en familj möjlighet att skydda sig från kyla och farliga sjukdomar. Paketet innehåller varma filtar, vätskeersättning, vaccin, vattenreningstabletter och sagobok.

Köp senast imorgon torsdag 9 februari för att hinna få hem tryckta gåvokort före Alla...
View details ⇨
Under tisdagskvällen nåddes vi av den sorgliga nyheten att professor Hans Rosling har avlidit. Därmed har en stor folkbildare och inspiratör gått ur tiden.

– Hans Rosling var inte bara vän med sina kollegor på UNICEF, han var vän med alla barn runt om i världen. Ingen annan använde sig av statistik på ett mer övertygande sätt, för att få människor att förstå vikten av att när man satsar på de...
View details ⇨

Hans Rosling – alla barns vän

unicef.to
Sedan november förra året har 1 354 personer drunknat i Medelhavet när de har försökt ta sig från kriget i Libyen till Sydeuropa.
– Det växande antalet barn som drunknar i Medelhavet visar vilken akut fara resan från Nordafrika till Italien är. Regeringar på båda sidorna av Medelhavet måste göra mer för att se till att barnen är säkra. Det behövs snabba åtgärder nu, säger Justin Forsyth,...
View details ⇨

Barnen måste prioriteras | UNICEF Sveriges blogg

blog.unicef.se
Idag är det internationella dagen mot kvinnlig könsstympning. UNICEF arbetar för att helt stoppa den livsfarliga sedvänjan som är ett allvarligt brott mot mänskliga rättigheter. En del flickor dör av ingreppet och de flesta traumatiseras svårt och får men för livet.

UNICEF jobbar bland annat med information och utbildning om könsstympningens skadliga effekter på bynivå, men också med...
View details ⇨

Internationella dagen mot kvinnlig könsstympning

unicef.to
En god nyhet är att 6 500 barn i östra Aleppo nu kan börja skolan igen.
- Att få barnen tillbaka till skolan är en av våra viktigaste prioriteringar. Skolan ger barnen en känsla av vardag, där de kan leka, läka och återfå sin barndom, säger Hanaa Singer, UNICEFs chef i Syrien. Läs mer om nyheten på vår blogg.
[ Unicef.to Link ]

6 500 syriska barn är tillbaka i skolbänken | UNICEF Sveriges blogg

blog.unicef.se
Tillsammans med alla våra givare och partners når vi fantastiska resultat varje år. Se filmen som visar några av dem. Det tar bara en minut.
Omkring 535 miljoner barn. Det är antalet barn som bor i länder drabbade av konflikter och katastrofer just nu. Vi finns på plats för att hjälpa barnen men behoven är enorma. Under förra året kunde vi bland annat behandla över två miljoner barn mot akut undernäring, sett till att över 13 miljoner människor fick rent vatten och gett nästan 6,5 miljoner barn möjlighet till utbildning. Och...
View details ⇨

Behövs mer än någonsin | UNICEF Sveriges blogg

blog.unicef.se
God nyhet! Under förra året satte vi upp stödcenter för barn på flykt tillsammans med partners. De är utplacerade längs med de mest trafikerade flyktvägarna i Europa, för att ge barnen skydd. På centren finns bland annat trygga barnvänliga platser där barnen kan leka och få psykosocialt stöd. Läs mer på vår blogg.
[ Unicef.to Link ]

Blå punkt betyder trygghet | UNICEF Sveriges blogg

blog.unicef.se
Vi fortsätter med våra goda nyheter även i helgen. Nu i veckan vaccinerade vi 4,7 miljoner barn mot mässling i nordöstra Nigeria. Trots att barnen lever i områden som kontrolleras av Boko Haram kunde UNICEF nå fram.
- Vi agerade snabbt för att nå områden vi inte kunnat tidigare och skydda barnen mot sjukdomen, säger Mohamed Fall, UNICEFs chef i Nigeria.
[ Unicef.to Link ]

Miljontals barn vaccinerade | UNICEF Sveriges blogg

blog.unicef.se
Fler goda nyheter!
I mars förra året födde Sara sin son på ett sjukhus i Lilongwe, Malawi. Han var frisk när han föddes och allting gick bra, trots att pojken kom för tidigt. Malawi är ett av länderna i världen med högst antal för tidiga födslar och många vårdcentraler är inte tillräckligt utrustade. UNICEF finns på plats och samarbetar med myndigheter för att förbättra sjukvården i landet.
[...
View details ⇨

Bebisskriken i Malawi är fler än någonsin | UNICEF Sveriges blogg

blog.unicef.se
Goda nyheter!
Idag vill vi uppmärksamma en av UNICEFs långsiktiga lösningar. Thabiso bor i södra Zimbabwe som förra året drabbades hårt av El Niño. Vatten blev en bristvara. Tack vare att UNICEF installerade en pump, som drivs av solceller, har Thabiso nu rent vatten.
[ Unicef.to Link ]

Långsiktig lösning ger rent vatten i Zimbabwe | UNICEF Sveriges blogg

blog.unicef.se
Goda nyheter!
I veckan återvänder 16 000 elever till sina skolor i östra Mosul. Skolor som sedan en tid hållits stängda på grund av konflikten.
– För bara några veckor sedan var det väldigt våldsamt i det här området. Men idag kan barnen återvända till skolan, säger Peter Hawkins, UNICEFs chef i Irak.

[ Unicef.to Link ]

Skolstart i östra Mosul | UNICEF Sveriges blogg

blog.unicef.se
Goda nyheter!
I veckan lyfter vi goda nyheter som hänt under förra året och vi vill börja med hylla en av alla våra frivilliga runtom i världen. Aisha Bulama har under hösten varit med och vaccinerat tusentals barn mot polio i Nigeria.

Tack vare vaccinationskampanjer som den är det möjligt att inom en snar framtid helt utrota den dödliga sjukdomen. [ Unicef.to Link ]

Tillsammans mot polio | UNICEF Sveriges blogg

blog.unicef.se
Det extrema vintervädret i södra, östra och centrala Europa drabbar barnen på flykt hårt. Många av dem i lever just nu i tillfälliga boenden som inte är utrustade för den kalla vintern.

– Utan vinteranpassade boenden och varma kläder svävar barnen i verklig fara, säger Basil Rodriques, UNICEFs hälsorådgivare i Central- och Östeuropa.

UNICEF levererar vinterkläder och skor till barnen och...
View details ⇨

Barn på flykt hotas av extremt vinterväder | UNICEF Sveriges blogg

unicef.to