UNICEF Sverige
03/24/2017 at 14:39. Facebook
Trevlig helg önskar vi med en bild från Syrien. Khaled, 1 år, verkar glad i sina nya kläder. <3
UNICEF Sverige
03/23/2017 at 13:00. Facebook
I ett samarbete mellan ABC News och UNICEF har femtio syriska barn och ungdomar fått en kamera för att dokumentera sin vardag i världens näst största flyktingläger: Zaatari i Jordanien.

Flickan på bilden heter Farah, och det är hennes fjortonårige storebror som tagit bilden.

– Det är inte ett bra liv, men jag är glad att vi är tillsammans och att vi är trygga, säger Farah själv om hur det är...
View details ⇨
UNICEF Sverige
03/22/2017 at 09:52. Facebook
Idag är det Världsvattendagen, en dag när vi uppmärksammar hur vattensituationen ser ut i världen.

Enligt en ny rapport från UNICEF kommer cirka 600 miljoner barn att leva i områden med extrem vattenbrist år 2040. Det innebär att ett av fyra barn kommer att leva med mycket begränsad tillgång till vatten.

Begränsad tillgång till vatten hotar barnen

unicef.to
Tioåriga Hiba har flytt från Syrien. Tillsammans med sin familj tog hon sig till Turkiet och därifrån vidare över Medelhavet med båt. Nu bor hon i ett flyktingläger och drömmer om att en dag bli lärare.
Tack för allt Hans Rosling! <3
I början av februari gick professor Hans Rosling bort. Idag klockan 17 arrangerar Karolinska Institutet en minnesceremoni till hans ära.

Hans Rosling var en eldsjäl som kämpade för rättvisa och för att sprida en faktabaserad bild av världen. I enlighet med hans sista vilja, har familjen startat en egen insamling hos UNICEF, där alla som vill kan stödja arbetet...
View details ⇨
2016 var det värsta året hittills för barnen sedan kriget i Syrien bröt ut för sex år sedan. Det här är året i siffror.
Att behöva leva mitt i ett krig är en skräckupplevelse för barnen. Judy är nio år och har levt mer än halva sitt liv i en krigszon. Hon är rädd varje dag.

Behoven i Syrien är enorma. Hjälp barnen att få tillbaka den barndom de har rätt till. Ge en gåva idag: [ Unicef.to Link ]
UNICEF har kämpat för barnen i Syrien sedan konflikten startade och vi kommer att stanna så länge barnen behöver oss.

Men allt fler barn behöver vår hjälp. Ge en gåva idag och var med oss i kampen för Syriens barn. [ Unicef.to Link ]
Kriget i Syrien har snart pågått i sex år. Hanane, Mohammed, Maram och Talal är några av de barn som tvingats fly från sina hem. De har varit med om saker barn aldrig ska behöva vara med om.

UNICEF finns på plats och kämpar för att barnen i Syrien ska få sjukvård, mat, rent vatten, tak över huvudet och skolgång. Med din hjälp kan vi nå fler! Ge en gåva till arbetet för barnen i Syrien: [...
View details ⇨
2016 fick Sverige ett eget telefonnummer. Nu släpper UNICEF The Syrian Number, med anledning av att det är sex år sedan kriget startade. Ring 085 511 7864 och lyssna på barnens berättelser.

Samtalet kostar som ett vanligt lokalsamtal.
Idag är det internationella kvinnodagen och vi vill passa på att hylla alla fantastiska flickor och kvinnor världen över genom att lyfta fram en riktig hjälte.

Bhagawati Shrestha driver kvinnocentret Safe house i Nepal och har hjälpt hundratals utsatta kvinnor i säkerhet. Läs artikeln om Bhagawati otroligt viktiga arbete!

En hyllning på internationella kvinnodagen

unicef.to
40 miljoner kronor!
Så mycket pengar får UNICEF från Svenska PostkodLotteriet i årets utdelning.

Det är det största företagsstödet vi någonsin fått kopplat till arbetet för barn i katastrofer.

Tack PostkodLotteriet för att vi nu kan hjälpa fler barn världen över som drabbats av konflikter och katastrofer. ❤
Med hjälp av vår interaktiva karta kan du nu se var produkterna som köptes i gåvoshopen levererades under 2016.

Läs och var stolt över varenda nötkräm, blyertspenna och filt som du har bidragit med. Tack för att du har handlat i gåvoshopen och bidragit till att förändra barns liv.

Hit levererades produkterna från gåvoshopen

unicef.to
Trevlig helg önskar vi med denna härliga bild från Laos ❤
UNICEF, WFP och andra FN-organ har med hjälp av helikoptrar levererat livräddande förnödenheter till cirka 36 000 människor i svårtillgängliga områden i Sydsudan där det råder extrem hunger.

Som vi berättade förra veckan är läget så allvarligt att människor i Sydsudan nu dör av svält. Cirka 270 000 barn lider av svår akut undernäring och riskerar att dö utan behandling, och situationen...
View details ⇨
75 procent av de barn som befinner sig på flykt i Libyen berättar att de utsatts för våld och övergrepp från vuxna någon gång under resan.

– De slår och trakasserar oss. Det är så många människor som dör här, av sjukdomar eller fryser ihjäl. Det säger Jon, 14 år, som flytt från Nigeria till Libyen och som nu befinner sig i förvar där.

Ny rapport: Livsfarlig resa för barnen

unicef.to
Svältkatastrof hotar Nigeria, Somalia och Jemen. Nästan 1,4 miljoner barn riskerar att dö av undernäring.

Läget är akut. Barnen måste få behandling nu och vi behöver din hjälp. Ge en katastrofgåva här: [ Unicef.to Link ]

Ännu fler barn riskerar dö av svält

blog.unicef.se
Dagens Nyheter är ett av flera medier som rapporterar om att det är svält i Sydsudan och att vuxna och barn nu dör av hunger.

Över en miljon barn i Sydsudan lider av akut undernäring. Här berättar vi mer om läget och vad UNICEF och partners gör på plats: [ Unicef.to Link ]

Svält i världen för första gången på sex år - DN.SE

unicef.to
Det krävs ett starkare skydd mot barnmisshandel!

Barn som utsätts för eller upplever våld i hemmet måste få ett starkare rättsligt skydd. Det skriver UNICEF Sveriges generalsekreterare och chefsjurist på Svenska Dagbladets debattsida idag.

Vi i Sverige var först i världen med att förbjuda aga. Men fortfarande uppger mer än vart tionde barn att de har blivit slagna av vuxna i hemmet under...
View details ⇨

Starkare skydd mot barnmisshandel

unicef.to
Nu packar vi för årets viktigaste flygresa!
Den 6:e mars skickar UNICEF och Norwegian ett flygplan lastat med skolmaterial och katastrofhjälp till barnen i Mali. Hjälp oss att fylla planet till bredden. Gå in här: [ Unicef.to Link ]