Ett barn dödades och fyra skadades när två attacker nyligen ägde rum nära en skola utanför Jemens huvudstad Sana’a. De senaste två åren har nära 1 400 barn dödats och över 2 140 skadats i landet.

– Attacker i civila områden fortsätter att döda och skada barn i Jemen. I stället för att gå i skolan och lära sig saker tvingas barnen uppleva död, krig och förstörelse, säger säger Meritxell...
View details ⇨

Nästan 1 400 barn har dödats i krigets Jemen

unicef.se
IKEA Foundation skänker över 54 miljoner kronor till UNICEFs arbete för barns tidiga utveckling i Kina, Indien, Indonesien och Kenya!

Under perioden 20 november till 24 december pågick IKEAs kampanj "Lek för alla barns rätt".

Under kampanjperioden såldes totalt 12,6 miljoner produkter från Barnens IKEA. Som ett resultat har IKEA Foundation donerat mer än 54 miljoner kronor till...
View details ⇨
Gott nytt år!

Vårt nyårslöfte är, precis som tidigare år, att fortsätta kämpa för att alla barn ska få den barndom som de har rätt till.

Tack för stödet under året som gått. Hoppas att du är med oss 2017 också. Tillsammans förändrar vi barns liv! ❤
Hjälp oss att tömma lagren! Mellandagsrea utan rea för barnens skull.

28 miljoner barn befinner sig på flykt undan kriser och katastrofer. Behovet av vaccin, filtar, vinterkläder och andra livsviktiga produkter är enormt.

Handla i gåvoshopen och hjälp oss att skicka produkter till de barn som behöver det mest. Gå in här: [ Unicef.to Link ]
❤ God jul alla fantastiska följare! ❤
Här kommer ett sista minuten-tips till julklappsleken: köp ett vattenpaket (50 kr) eller överlevnadspaket (100 kr).

Produkterna skickas till de barn som behöver det mest. Du får fina gåvobevis direkt via e-post. Snabbt och enkelt. Gå in här: [ Unicef.to Link ]
I morse var UNICEF-ambassadörerna Eva Röse och David Hellenius med i TV4s Nyhetsmorgon och pratade om julklappar som förändrar barns liv. Missade du inslaget? Se det nedan!

Du hinner fortfarande köpa katastrofpaket, nötkräm eller någon av de andra produkterna som Eva och David pratar om. Du får gåvobeviset direkt via e-post. Perfekt som sista minuten-klapp! Gå in här: [ Unicef.to Link ]

Julklappar som förändrar liv - Nyhetsmorgon - tv4.se

unicef.to
Så här i juletider vill vi passa på att dela med oss av två fina önskningar från Burma. <3

Nang Thone Dray Oo, 10, (till vänster): "Jag önskar att Burma ska utvecklas som land och att jag ska nå mitt mål att bli doktor."

Saing One, 10, (till höger): "Jag önskar att jag kommer bli präst när jag blir stor, och att det inte längre ska vara krig och konflikter i mitt hemland."

Lägg en extra...
View details ⇨
När Mark Levengood besökte Filippinerna mötte han Al Jamin, 2 år. Al Jamin var tidigare svårt undernärd men har nu fått behandling av UNICEF och mår idag mycket bättre.

Tre påsar av den nötkrämen som Al Jamin äter, kan vara allt som krävs för att rädda livet på ett undernärt barn.

Ge bort nötkräm i julklapp och rädda barns liv. Du får fina digitala gåvobevis direkt via e-post. Gå in här: [...
View details ⇨
I december finns många olika saker på barns önskelistor runt om i världen. Joe Thomas, från Malawi önskar sig en cykel.

Vi kan inte ge alla barn vad de vill ha. Men vi kan ge dem vad de behöver. Till exempel rent vatten, vaccin och skolmaterial.

Du hinner fortfarande köpa julklappar som förändrar barns liv. De digitala gåvobevisen skickas på en gång via e-post. Köp här: [ Unicef.to Link ]
Ragheda bor i ett flyktingläger i Libanon och hon är ett av de 28 miljoner barn som befinner sig på flykt. Hon önskar sig en mobil av tomten i julklapp.

Vi kan inte ge barn på flykt allt de önskar sig. Men vi kan ge dem vad de behöver för att överleva. Till exempel varma filtar eller ett flyktingpaket.

Ge bort en extra julklapp i år och rädda barns liv. Beställ senast idag (20/12) så hinner...
View details ⇨
Ibrahim lever i flyktinglägret Zahle i Libanon och drömmer om att få en cykel.

Vi kan inte ge honom eller andra barn som är på flykt allt vad de önskar sig. Men vi kan ge dem vad de behöver.

Till exempel varma filtar mot kylan eller vattenreningstabletter. Köp en extra julklapp i år så är du med och förändrar barns liv.

Beställ senast idag 20 december så hinner du få hem fina tryckta...
View details ⇨
I morse evakuerades 47 barn som varit instängda i ett barnhem i östra Aleppo. Några av barnen var svårt skadade och led av uttorkning.

UNICEF och partners finns på plats och ser till att barn som evakueras får vård, vaccin, näring och varma vinterkläder.

Sedan slutet av förra veckan har tusentals barn evakuerats, men fortfarande finns många barn kvar i staden. I dagens blogginlägg berättar...
View details ⇨
Idag är det fjärde advent och det är mindre än en vecka kvar till julafton.

Regina Lingistoni, 12, bor i Malawi, ett av världens fattigaste länder. Hennes högsta önskan är att få en cykel.

Vi kan inte ge barn som Regina Lingistoni vad de önskar sig. Men vi kan ge dem vad de behöver för att överleva och utvecklas.

Ge bort en julklapp som räddar och förändrar barns liv, till exempel ett...
View details ⇨
I dag är det en vecka kvar till julafton, och många barn är förväntansfulla över vad tomten kommer med nästa lördag.

Margena som bor i Filippinerna önskar sig en klubba.

Inga barn önskar sig saker som vaccin eller vätskeersättning i julklapp. Men för många är det vad som behövs för att överleva.

Köp en extra julklapp i år och var med och rädda barns liv. Gå in på: [ Unicef.to Link ]
I december finns många olika saker på barns önskelistor runt om i världen. Kenzo från Filippinerna önskar sig såpbubblor.

Vi kan inte ge barn som Kenzo allt de önskar sig. Men vi kan ge dem vad de behöver för att överleva.

800 barn dör varje dag på grund av smutsigt vatten, brist på toaletter och dålig kunskap om hygien. Ge bort vattenreningstabletter i julklapp och rädda barns liv. Köp...
View details ⇨
Följ världens viktigaste paket, från första klicket i UNICEFs gåvoshop och hela vägen fram till barnet som behöver det allra mest. När du handlar i gåvoshopen gör du en konkret insats för att hjälpa barn över hela världen att överleva och utvecklas.

Lägg en extra julklapp under granen i år och låt världens viktigaste paket komma fram till barnen: [ Unicef.to Link ]
UNICEF-ambassadören Mark Levengood reste nyligen till Filippinerna och såg hur produkterna som finns i gåvoshopen hjälper barn. Här är det Maya, 4, som får sin andra dos av poliovaccin.

Tack vare utbyggda vaccinationsprogram och massiva vaccinationskampanjer har antalet fall av polio i världen minskat med 99 procent från år 1988. 2015 rapporterades endast 106 nya fall i världen. Med enträget...
View details ⇨
UNICEF finns på plats i Aleppo och levererar vinterkläder och varma filtar till barnen, rent vatten, sjukvård och psykosocialt stöd. Många av barnen har förlorat en eller båda av sina föräldrar, kompisar eller syskon.

Kan du bidra? Köp varma filtar i gåvoshopen, eller ett katastrofpaket, så vi kan hjälpa fler. Gå in på [ Unicef.to Link ]
Vi har idag fått alarmerande rapporter från Aleppo om att många barn, kanske fler än 100 barn, sitter instängda i en byggnad som är under hård attack från väpnade trupper. Barnen är ensamma, skilda från sina familjer.

– Det är hög tid för världen att stå upp för barnen i Aleppo och få stopp på deras mardröm, säger Geert Cappelaere, chef för UNICEF i regionen. Aleppos barn är vårt ansvar och...
View details ⇨