Vänsterpartiet
yesterday at 12:00. Facebook
Patrik arbetar som taxichaufför.
Det är #vårturnu
Vänsterpartiet
yesterday at 08:28. Facebook
Bra kunskaper i svenska är viktigt för att komma in i samhället. Vänsterpartiet har därför sett till att det blir en särskild satsning på 150 miljoner kronor till gymnasiets program för språkintroduktion i vårändringsbudgeten.

- Introduktionsprogrammen är oerhört viktiga för hur det ska gå för ungas skolgång och möjligheter att komma ut i arbetslivet, säger Vänsterpartiets...
View details ⇨
Vänsterpartiet
03/25/2017 at 15:00. Facebook
Figen Yüksekdağ och Selahattin Demirtaş sitter just nu i fängelse. Därför kampanjar Vänsterpartiet i deras ställe.
Rösta nej i den kommande turkiska folkomröstningen.
#Hayır
Vänsterpartiet
03/25/2017 at 12:00. Facebook
Att miljarder binds upp i bostäder innebär att stora resurser avleds till något som borde vara en grund för arbete och ekonomisk dynamik – inte slutpunkten för den, skriver Vänsterpartiets arbetsmarknadspolitiska talesperson Ali Esbati.

”Icke-kollaps av bostadspriserna betyder inte att systemet är sunt”

arbetsvarlden.se
Vänsterpartiet
03/24/2017 at 09:25. Facebook
Vänsterpartiet har motionerat om lagändring för att stoppa hyvlingen. #Slutahyvla #Avtal17

Håller du med? Dela bilden och kommentera gärna!
Vänsterpartiet
03/23/2017 at 15:51. Facebook
Jonas Sjöstedt anser att Centerns nya besked står i strid med de besked de tidigare lämnat om hur de tänker förhålla sig till Sverigedemokraterna.

– Jag och många andra blev glada och litade på Annie Lööf när hon sade att hon inte ville ge SD makten över Sveriges statsbudget. Det här är en stor politisk besvikelse, säger han.

Sjöstedt: Oansvarigt av Centern - DN.SE

dn.se
Vänsterpartiet
03/23/2017 at 14:43. Facebook
Vänsterpartiet
03/22/2017 at 12:06. Facebook
Den vinstdrivna skolan degraderar lärarna. Här finns stora möjligheter att pressa lärare till positiv särbehandling av just resursstarka föräldrars barn, på andra barns bekostnad, skriver Daniel Riazat, Vänsterpartiets skolpolitiska talesperson.

Debattartikel: ”Omdömeslösa föräldrar missbrukar skolsystemet”

svt.se
Vänsterpartiet
03/22/2017 at 08:49. Facebook
De könsrelaterade löneskillnaderna är ett av de största strukturella problemen på den svenska arbetsmarknaden. Kvinnors genomsnittliga månadslön är 87,5 procent av mäns lön. Huvudorsaken är att arbetslivet är starkt könssegregerat och att de yrken och branscher som domineras av män tenderar att vara högre avlönade än de kvinnodominerade. Om de strukturella löneskillnaderna mellan kvinno- och...
View details ⇨
Vänsterpartiet
03/21/2017 at 15:37. Facebook
Skolan ansåg att de inte hade råd att anställa en assistent åt en 8 årig pojke med lindrig autism. Samtidigt plockade ägaren ut storvinst.
– Det är oacceptabelt, säger Vänsterpartiets skolpolitiska talesperson Daniel Riazat.

Skolan gör allt för att bli av med Conrad, 8

aftonbladet.se
Vänsterpartiet
03/21/2017 at 12:58. Facebook
Idag är det #rockasockorna för allas lika värde <3
Vänsterpartiet
03/21/2017 at 08:00. Facebook
Dags att ta bort vinstjakten! #Hjärtavälfärd

Håller du med? Dela filmen och kommentera gärna!
Vänsterpartiet
03/20/2017 at 14:01. Facebook
– Debatterna blir väldigt ideologiska och det blir tydliga politiska konflikter. Våra debatter blir mycket friskare och tydligare ideologiskt och det märks att folk uppskattar det, säger Jonas Sjöstedt.
Vänsterpartiet
03/20/2017 at 09:18. Facebook
Vi står upp för en politik för jämlikhet och bättre livsvillkor för vanliga människor. Vi visar i praktiken att det går. Vi har under de här åren lyckats driva igenom bland annat avgiftsfri medicin för barn, avgiftsfri mammografi, fler anställda i äldreomsorgen, investeringsstöd för att öka byggandet av hyresrätter med rimliga hyror. Nu lägger vi sänkt skatt för personer som har sjukersättning...
View details ⇨

V: Fler med hög inkomst ska betala statlig skatt

svd.se
– Vi tycker att det är alldeles orimligt att Postnord ger stora löner till sina chefer. Stora aktieutdelningar, samtidigt som man man har väldigt svårt att klara sitt uppdrag att dela ut posten i tid, samtidigt som många anställda vittnar om dåliga arbetsvillkor och är väldigt missnöjda med hur de behandlas, säger Jonas Sjöstedt.

Vänsterpartiet tycker att det är självklart att vi ska en post...
View details ⇨

Jonas Sjöstedt kräver att Postnord delas upp

amp.svt.se
Solidariteten ger gemenskap och styrka. Men den kan också vara smärtsam. Dagligen nås vi av rapporter från krigets Syrien. Bilder på förtvivlade män och kvinnor som gräver fram sina vänner och familjemedlemmar, döda och levande, ur rasmassorna. Hur hade det känts om det var mitt kvarter som hade bombats? Hur hade jag reagerat om det var mina nära och kära som låg begravda under ruinerna? Bara...
View details ⇨

Att se sig själv i andra

vansterpartiet.se
Vänsterpartiet vill se en mer närvarande polis. Alla har rätt till stöd och hjälp om man drabbas av brott, oavsett var man bor. Det är en rättvisefråga, skriver Linda Snecker, Vänsterpartiets rättspolitiska talesperson.

V: Punktmarkera de kriminella i förorten

aftonbladet.se
Vänsterpartiet har lyckats driva igenom sitt krav att sänka skatten för personer med sjukersättning. Åtgärden är en seger i förhandlingarna med regeringen om den ekonomiska politiken inför nästa år.

V får igenom sänkt skatt för sjuka

amp.svt.se
Just nu pågår förhandlingarna mellan regeringen och Vänsterpartiet om den kommande vårbudgeten, som ska presenteras i mitten av april.

Ett av Vänsterpartiets prioriterade krav är en riktad satsning på förlossningsvården, med start redan i år.

V kräver mer pengar till förlossningsvård - Nyheter (Ekot)

sverigesradio.se