Vänsterpartiet
yesterday at 13:31. Facebook
Just nu pågår en kampanj från välfärdsbolagen som vill fortsätta plocka vinster ur skolor, vårdcentraler och äldreboenden. Hör Jonas Sjöstedt berätta om varför vi behöver få bort vinstjakten i välfärden.
Vänsterpartiet
yesterday at 12:06. Facebook
Just nu pågår en kampanj från välfärdsbolagen som vill fortsätta plocka vinster ur skolor, vårdcentraler och äldreboenden. Hör Jonas Sjöstedt berätta om varför vi behöver få bort vinstjakten i välfärden.
Vänsterpartiet
02/26/2017 at 08:00. Facebook
– Ett samhälle som är jämlikt och håller ihop, som också fördelar våra gemensamma resurser och har en välfärd som fungerar för alla, där skapar vi lösningar för att utjämna klyftor, säger Jonas Sjöstedt i Malou efter tio.

Hur ser bilden av Sverige ut? - Malou Efter tio - tv4.se

tv4.se
Vänsterpartiet
02/25/2017 at 09:10. Facebook
Vänsterpartiet och regeringen är överens om att höja avgiften för bankerna. Det är bra för den finansiella stabiliteten, samhällsekonomin och välfärden, säger Ulla Andersson, ekonomiskpolitisk talesperson för Vänsterpartiet.

”Bankernas avgift till krisreserv höjs och ger 3 miljarder 2018” - DN.SE

dn.se
Vänsterpartiet
02/24/2017 at 09:35. Facebook
Jonas Sjöstedt utanför domstolen i Istanbul, Turkiet. Han satt med på rättegången mot vänsterpartiet HDPs partiledare Selahattin Demirtaş.

Demirtaş hotas av 142 års fängelse för att ha stått upp för demokrati och minoriteters rättigheter. Vänsterpartiet kräver att han och de andra fängslade HDP-politikerna friges. #HDP

Jonas Sjöstedt stöttar åtalad prokurdisk partiledare - DN.SE

dn.se
Vänsterpartiet
02/24/2017 at 08:00. Facebook
De som idag med näbbar, klor och miljontals lobbykronor försvarar den fria dragningsrätten på offentliga medel, slåss för ett systematiskt undergrävande av den medborgerliga relationen till välfärden, skriver Ali Esbati, Vänsterpartiets arbetsmarknadspolitiska talesperson.

Ali Esbati: ”Vi är inte konsumenter i välfärden”

arbetsvarlden.se
Vänsterpartiet
02/23/2017 at 09:32. Facebook
– Det vore fel mot väljarna att inte ge dem den möjligheten att ta bort vinsterna i välfärden, säger Jonas Sjöstedt.

Sjöstedt: ”Helt oförenligt med överenskommelsen"

aftonbladet.se
Vänsterpartiet
02/22/2017 at 19:09. Facebook
Efter SVT-nyheters avslöjanden om Skatteverkets generaldirektör Ingemar Hansson agerat privat, som ombud, för sin särbo som inte ville betala en skuld. Nu höjs flera röster om att Ingemar Hansson ska avgå.

– Han har förbrukat sitt förtroende, säger Daniel Sestrajcic (V).

Flera krav på Hanssons avgång - Nyheter (Ekot)

sverigesradio.se
Vänsterpartiet
02/22/2017 at 15:09. Facebook
Dra ett strå till stacken och stoppa vinstjakten. 8509 har skickat in sin åsikt. Gör det du med. [ Opinionsverket.se Link ] #stoppavinstjakten
Vänsterpartiet
02/21/2017 at 14:00. Facebook
I glesbygden saknas ofta lärare, vårdpersonal, poliser och många andra yrkesgrupper. 

Vänsterpartiet vill att man ska kunna få sina CSN-lån avskriva om man väljer att bo och jobba i en glesbygdskommun. Hela Sverige ska leva.

Vänsterpartiet lyfte förslaget i Landsbygdskommittén och nu lyfter vi det i budgetförhandlingarna med regeringen.

Se inslaget här: [ Tv4.se Link ]
Vänsterpartiet
02/21/2017 at 08:45. Facebook
De rikaste blir allt rikare och de blir det på inkomster från sitt kapital, det vill säga på att redan vara rika. Därför föreslår nu Vänsterpartiet en höjd skatt på vinst från aktier och värdepapper. Vi gör det för ökad ekonomisk jämlikhet och för en välfärd att lita på, skriver Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson.

”Minska samhällsklyftorna med progressiv skatt på aktievinster” - DN.SE

dn.se
Varför är det så viktigt att få bort vinstjakten?
– Det handlar om vad som styr hela välfärden. Hur man lägger upp arbetet, hur man planerar, vad som är viktigast… Och det ska ju vara behoven hos förskolebarn eller sjuka som styr. Inte maximal vinst. Vinstjakten påverkar hur företag tänker, hur de lägger upp verksamheten och hur de styr personalen. Vi ser att vinstjakten ger lägre...
View details ⇨

Sjöstedt: Vinstintresset måste bort

vansterpartiet.se
I november presenterade Ilmar Reepalu utredningen om välfärdsföretagens vinster. Hans slutsats var att företagen hade omkring fem miljarder i ”övervinster”. Utredningen visade att lönsamheten var dubbelt så hög för företag inom den skattefinansierade välfärdssektorn, jämfört med tjänstesektorn som helhet.

Vem gör vinst på vår välfärd?

vansterpartiet.se
Rekordstor vinst för privat vårdjätte.
Tillsammans kan vi #stoppavinstjakten [ Opinionsverket.se Link ]

Läs mer här: [ Svt.se Link ]
Den här smarta filmen från LO Sverige förklarar ett och annat:

Dags för ett jämlikare Sverige. Skillnaden mellan #maktelit och industriarbetare har aldrig varit större.
Margot Wallström måste förbjuda vapenexporten till diktaturer, skriver Hans Linde, Vänsterpartiets utrikespolitiska talesperson.

Förbjud vapenexporten till diktaturer, Wallström

expressen.se
– Det är SDs ekonomisk-politiska talesperson Oscar Sjöstedt som regisserat hela SD:s omsvängning i frågan om vinster i välfärden och sprungit på bjudmiddagar med vinstlobbyn. Nu visar det sig dessutom att han är ägare och tjänar på en sådan omsvängning. Självklart är det allvarligt, säger Ulla Andersson med anledning av uppgifterna att Sjöstedt äger aktier i Wallenbergbolaget Investor, som...
View details ⇨

SD-ledamotens aktieinnehav får kritik: ”Kan innebära jäv” - DN.SE

dn.se
Vi behöver modiga politiker som säger ifrån: ”Ge oss våra skattepengar tillbaka!” Förra året försvann över 6 miljarder i övervinster, för det hade vi kunnat bygga 40 nya skolor.

80% av svenska folket vill stoppa vinstdriven välfärd. Visa att du är en av oss genom att höra av dig till finansdepartementet idag. Du mailar lätt som en plätt på [ Opinionsverket.se Link ]
Välfärden blir bättre när skolbarnen, de äldre och patienterna står i fokus, inte vinsten.

– Det är väldigt förvånande och bekymrade att en rad miljöpartister är ute och försvarar vinstslöseriet i välfärden. Man har ju lovat att göra något åt de här problemen som drabbar skolbarn och äldre, säger Jonas Sjöstedt.

Rödgrönt vinstbråk - Sjöstedt till attack

aftonbladet.se
VÄNSTERPARTIET ❤ VÄLFÄRDEN
Idag bankar Vänsterpartiets hjärta extra hårt för alla som är med och bär upp vår gemensamma välfärd. Vad klappar ditt hjärta för idag?