FBVideoDownloader.info is a facebook video downloader online, this tool helps you download facebook videos by grabs direct links to download and save for free
Leva eller låta dö?

De flesta havssköldpaddorna dör redan innan de kläcks ur sina ägg. Bränder, äggtjuvar, exploatering, turism – farorna är många och mycket svåra att komma undan. De utrotningshotade havssköldpaddorna som kan leva i mer än 100 år och förökar sig långsamt. Om de överlever till vuxen ålder hotas de istället av bland annat spöknät, som de kan råka svälja eller fastna i, vilket...
View details ⇨
MIRAKLET.

Sköldpaddsungar lever under flera hot.

Bli Marinfadder, eller ge bort ett fadderskap i julklapp! Pengarna går bland annat till att fortsätta bygga ut skyddet för havssköldpaddan. Det blir en fin gåva till några som verkligen behöver den – havssköldpaddorna.

Än går det att göra mirakel.
Världsnaturfonden WWF
12/01/2016 at 18:20. Facebook
Se sköldpaddan befrias från spöknätet!

Sköldpaddan på filmen har fastnat i ett av alla spöknät som driver runt i haven. Repet från nätet har börjat skära in i huden, och det hade kunnat sluta olyckligt. Som tur var upptäcktes sköldpaddan av Christine Figgener och hennes team, och de kunde ta bort repet och rengöra såret. Historien slutade lyckligt för den här sköldpaddshonan, som fritt fick...
View details ⇨
Världsnaturfonden WWF
12/01/2016 at 16:12. Facebook
De senaste 50 åren har fisket blivit mer och mer effektivt. Vissa trålar är enorma och fångsterna likaså. Man dammsuger haven på fisk, och andra djur. Många av dem fastnar i näten av misstag och dör helt i onödan.

Vi på WWF jobbar stenhårt för att stoppa den negativa utvecklingen. Som fadder stödjer du vårt arbete med att rädda de fiskarna, sköldpaddorna, hajarna och alla andra djur som...
View details ⇨

Haven behöver din hjälp. Bli Marinfadder.

wwf.se
Världsnaturfonden WWF
11/28/2016 at 12:28. Facebook
Världsnaturfonden WWF
11/30/2016 at 19:16. Facebook
Hjälp oss skydda korallerna

Här kan du se resultatet av korallblekningen som just nu pågår i världens hav. En orsak är att temperaturen i vattnet stiger i så snabb takt att korallerna inte hinner anpassa sig. En annan orsak är den havsförsurning som nu sker på grund av våra höga koldioxidutsläpp. Som du kan se tar det inte lång tid för korallerna att dö när de väl bleknat. Vi behöver ställa...
View details ⇨
Världsnaturfonden WWF
11/30/2016 at 15:46. Facebook
Delfiner i sikte – alldeles intill båten!

Äventyret till havs har nått den fruktade Biscayabukten utanför Frankrike. Men WWFs Elin Bergman och hennes familj har tur och möts av delfiner istället för stormar.

Visste du att delfinernas klickande ljud används som ekolod? När ljudet studsar på föremål i vattnet och kommer tillbaka till delfinen, kan den bestämma riktning och avstånd till...
View details ⇨
Världsnaturfonden WWF
11/29/2016 at 18:23. Facebook
En fjärdedel av havens fiskar är beroende av korallrev för sin uppväxt, men korallerna täcker mindre än en procent av världens havsbottnar. Tyvärr är korallreven hotade av klimatförändringarna, koralldjuren bleknar och dör när vattnet blir för varmt.

Om korallerna förstörs är det förödande både för alla arter som lever där, och även för oss människor då korallreven förser oss med mat i form...
View details ⇨
Världsnaturfonden WWF
11/28/2016 at 16:20. Facebook
Hotad barnkammare.

Korallrev har funnits i över 500 miljoner år och brukar kallas »havens barnkammare« . Friska rev är en trygg och perfekt plats, där tusentals arter kan växa, leva och må bra. Idag är cirka en fjärdedel av världens korallrev så pass hotade att de inte förväntas kunna återhämta sig. WWF arbetar för att skydda de korallrev som finns kvar.

I den så kallade koralltriangeln, ett...
View details ⇨
Världsnaturfonden WWF
11/28/2016 at 12:28. Facebook
Världsnaturfonden WWF
11/28/2016 at 11:50. Facebook
”Jag växte upp på Aruba med att fiska och leka i havet, men insåg att under årens lopp hade havet börjat förändras ”

Var och en av oss kan göra skillnad! Hör Oriana Wouters berätta om sitt arbete för haven och djuren som lever där.

Tillsammans kan vi rädda haven – engagera dig du också på
Världsnaturfonden WWF
11/27/2016 at 15:00. Facebook
VI MÅSTE AGERA NU.

Mycket går att återställa – men inte om vi väntar för länge.
År 2050 kan det finnas mer plast än fisk i haven. Samma år väntas alla korallrev vara borta, om temperaturen fortsätter att stiga.

Väntar vi kan havens ekosystem kollapsa. Därför ber vi nu om din hjälp – Bli Marinfadder och stöd vårt arbete med att rädda haven.

Världsnaturfonden WWF

wwf.se
Världsnaturfonden WWF
11/27/2016 at 08:07. Facebook
”Ett väldigt starkt minne som jag har av havet är den gången jag snorklade. Det var som att bli insläppt i någons hem, där det fanns ett myller av ett fantastiskt djur och växtliv.”

Vad är ditt bästa minne från havet? Berätta gärna i en kommentar!
Världsnaturfonden WWF
11/26/2016 at 08:28. Facebook
Starka vindar, solsken och sälar – häng med på omväxlande segling över Nordsjön!

WWFs Elin Bergman och hennes familj har hyrt ut sitt hem och tagit ledigt från jobb och vardagsliv för att utforska haven under ett helt år. På Nordsjön utanför Nederländerna får de segla i styv kuling och stora vågor, som i nästa stund övergår till strålande sol och stilla vatten. Och så får familjen finbesök på...
View details ⇨
STOPPA SOPPAN.

Tillagningen av hajfenssoppa börjar med att fenorna skärs av, ofta från en levande haj. Sedan dumpas djuret tillbaka i havet. Hjälplös sjunker hajen till botten och dör.

I många länder är det här förbjudet, men inte överallt. Just nu dödas tre hajar varje sekund, många för sina fenor.

Om hajarna försvinner riskerar hela havens ekosystem att för alltid förändras. Som tur är...
View details ⇨

Världsnaturfonden WWF

wwf.se
STOPPA SOPPAN.

Hajfenssoppa är en populär maträtt i delar av Asien. Tillagningen börjar med att fenorna skärs av från den ofta levande hajen. Sedan dumpas djuret tillbaka i havet. Hjälplös sjunker hajen till botten och dör.

Just nu dödas tre hajar varje sekund, många för sina fenor. Vissa länder har redan förbjudit hajfenssoppa, och Kinas regering har till exempel förbjudit soppan från att...
View details ⇨

Stoppa soppan – bli Marinfadder.

wwf.se
Gör Black Friday till Blue Friday istället!

Idag är det Black Friday, dagen då många av världens butiker rear ut miljontals produkter och människor trängs med varandra i jakten på bra klipp. Men vi lever redan som om vi hade 1,6 planeter till vårt förfogande – i Sverige som om vi hade 4,2.

Vår konsumtion kräver massor av naturresurser och orsakar stora utsläpp. Så samtidigt som vi shoppar...
View details ⇨
Om inget görs kommer haven att innehålla mer plast än fisk om bara 35 år. En stor del av skräpet bryts inte ner, men det bryter ner djuren i haven. De fastnar eller kvävs av plastpåsarna, eller svälter ihjäl med magarna så fulla av avfall att ingen mat får plats. Små, små plastpartiklar lagras också i fiskarnas kött och hamnar till slut på våra tallrikar.

Men det går att hejda katastrofen....
View details ⇨

Oförstörbart skräp förstör liv.

wwf.se
Ni får inte missa dagens program av Mitt i Naturen ikväll kl. 20.00. Där får vi följa med Olle Forshed från WWF och Anders Lundin när de är på spaning efter den extremt hotade Sumatranoshörningen, en art som sedan länge ansågs vara utdöd. Se avsnittet ikväll 24 nov i SVT1 klockan 20.00.

Bild: Peter Lindgren/SVT

WWF med i SVTs Mitt i Naturen

svt.se
Det behövs mer ordning i haven

I tusentals år levde människan i harmoni med haven. Men för ungefär 50 år sedan ändrades sättet att fiska. Storskaliga trålare började dammsuga haven på fisk, och idag ser vi resultatet. 90 procent av världens fiskbestånd är överfiskade eller fiskade till sin gräns.

WWF arbetar för ordning och reda i världens hav och att man bara ska få fiska från hållbara...
View details ⇨