Västsverige
03/26/2017 at 06:00. Facebook
Jiiihooo – äntligen är det sommartid igen :)!
Det firar vi med härliga sommarbilder från Västsverige!

Foto: Roger Borgelid
Västsverige
03/25/2017 at 18:30. Facebook
Dags att släcka ljuset!
Mellan 20:30-21:30 är det dags för världens största miljömanifestation – Earth hour. Ta ställning du med för planeten och klimatet och tänd ljusen, stäng av tv:n och umgås med nära och kära.

Läs mer här och få roliga tips på hur din Earth Hour-kväll kan bli extra minnesvärd: [ Wwf.se Link ]
Västsverige
03/24/2017 at 05:12. Facebook
Imorgon invigs transäsongen vid Hornborgasjön!
Kom och se tusentals tranor, gå på tipspromenad och tranguidning, lyssna på invigningstal och sång samt få en härlig naturupplevelse. Hur många tranor tror du kommer finnas på plats imorgon?

[ Vastsverige.com Link ]
Västsverige
03/23/2017 at 05:00. Facebook
Skulle du vilja vakna upp här?
Då ska du kolla in Dalslands Aktiviteter som erbjuder allt ifrån turridning, fiske och paddling till äventyrsbanor, älgsafari och guldvaskning.

Läs mer här: [ Vastsverige.com Link ]
Västsverige
03/22/2017 at 19:00. Facebook
Göteborg framröstad som den vänligaste staden i världen!

The 20 friendliest cities in the world

independent.co.uk
Västsverige
03/22/2017 at 09:22. Facebook
Nyhet - Meet the Locals!
Baka hallongrottor med en inflyttad skotte, titta på street-art med en kulturintresserad småbarnsförälder eller samåk till vildmarken på Nordens Ark. Det finns många sätt att komma nära vardagslivet i Västsverige och det är inte så krångligt som du kanske tror. På ”Meet the Locals” hittar du inspirerande reportage, tips och dessutom en hel del upplevelser med...
View details ⇨
Västsverige
03/21/2017 at 05:30. Facebook
Underbara Bohuslän på 20 sek!
Vad är Bohuslän för dig?
Härliga vår!
Idag är det äntligen vårdagjämning och förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge tills det grönskar ute. Har du sett några vårtecken än? Dela gärna dina bilder med oss.

Foto: Roger Borgelid
Bo i en älg hos en älg!
Ett unikt boende hittar du på Wrågården utanför Falköping. Här har motorsågskonstnären Sören Niklasson skapat ett naturlikt boende där du bor i en älg/sten mitt i en älg- och dov­hjortspark. Utanför älgstugan finns en mysig grillplast, med utsikt över parken. Här kan du ha koll på när djuren badar och kanske ha ett äpple eller sly att mata dem med när de vill komma fram...
View details ⇨
Var pratar man såhär? Gissa dialekten.
Premiär!
Imorgon öppnas portarna till Naturum Hornborgasjöns nya byggnad ”Doppingen”. I huset som ligger fantastiskt vackert vid sjön kommer du kunna fika gott, se på film och lyssna på föredrag. Premiären firas med pompa och ståt med opera, körsång, fotoutställning, tipspromenad, dockteater, föreläsning av naturfotografen Brutus Östling och annat skoj. Välkommen!

Se program och öppettider...
View details ⇨
Upplev våren i Västsverige!
Spännande aktiviteter, evenemang du inte får missa, paket du bara måste boka… Här hittar du vårens bästa höjdpunkter i Västsverige:
[ Vastsverige.com Link ]
Det här vill jag uppleva med dig!
Tagga någon du vill ta med på ett cykeläventyr i Bohuslän.
[ Vastsverige.com Link ]
Var är bilden tagen?
Veckans paket - Fika och njut i porslinsstaden Lidköping!

Porslinsstaden Lidköping är känt för sina mysiga caféer och goda bakverk. Boka ett fikapaket där du får njuta Läckökringlor, Rörstrandskaka och drömtårta på några av Lidköpings mysigaste caféer, gå på guidad visning på Rörstrands museum, slå dig ned till en 2-rättersmiddag och sova gott på hotell. Visst låter det härligt!

Läs mer och...
View details ⇨
Västsverige tävlar i Eurovison Song Contest 2017! Stort grattis till Svenljungas egen Robin Bengtsson, som ikväll tog hem vinsten i Melodifestivalen med sin "I can't go on".

Robin Bengtsson - I Can’t Go On

youtu.be
Vi önskar trevlig helg med denna härliga film från Lysekils skärgård!

Vill du följa med på en tur i Lysekils skärgård, prova på att plocka musslor och ostron, som sedan tillagas och äts vid ett strandhugg på en vacker klipphäll i Bohusläns skärgård? Här kan du läsa mer och boka din tur:

[ Vastsverige.com Link ]
Ta en sälfie i Bohuslän!

Vårens bästa paddlingsupplevelser hittar du här:
[ Vastsverige.com Link ]

Foto: Roger Borgelid
Hollywoodskådisar i Bengtsfors!
Uma Thurman, Matt Dillon mfl är just nu på plats i Bengtsfors för att spela in Lars von Triers ”The House that Jack built”. Har du sett några av kändisarna på plats?

Världsstjärnorna intar Bengtsfors

gp.se
Var är bilden tagen?

Foto Roger Borgelid