van A naar Beter
van A naar Beter
04/23/2017 at 08:01. Facebook
De zomer komt eraan! Lekker een dagje naar het strand of heerlijk op vakantie. We zijn benieuwd hoe jullie de kinderen tevreden houden. Welke spelletjes doen jullie op de achterbank?
De zomer komt eraan Lekker een dagje naar het strand of heerlijk
Corine Slim
van A naar Beter
van A naar Beter
04/20/2017 at 09:11. Facebook
Een brug wisselen. Hoe doe je dat...?

Bron video: Rijkswaterstaat
Chris Breemer
Liselotte van Sloten
Laura Glimmerveen-Kunkeler
van A naar Beter
van A naar Beter
04/18/2017 at 10:17. Facebook
Strepen worden onder andere gebruikt om de maximumsnelheid aan te geven. Dubbele witte middenstrepen met een groene streep betekenen dat je maximaal 100 km per uur mag. Zie je de groene streep niet? Dan mag je maximaal 80 km p.u. Dit geldt ook als er geen middenstreep is, tenzij er een 60 km bord langs de weg staat.
Strepen worden onder andere gebruikt om de maximumsnelheid aan te geven Dubbele
Chris Verstappen
Kees Jan
Bart Wagemans
Met Pasen is het vaak druk op de weg. Zorg ervoor dat je niet het haasje bent. Dus voor je gaat vertrekken, even je route checken.
Met Pasen is het vaak druk op de weg Zorg ervoor dat
Je mag een militaire kolonne niet doorsnijden, wel inhalen. Als je er tussen komt te rijden, blijven voor jou de gewone verkeersregels gelden.
Helma van Veen
Willem Schoeman
Berta van den Brink
In Nederland hebben we geen minimumsnelheid voor het wegverkeer. Wel kun je een boete krijgen als je met een lage snelheid anderen hindert of in gevaar brengt.
In Nederland hebben we geen minimumsnelheid voor het wegverkeer Wel kun je
Lammert Koenen
Mandy van Velzen
Jon Zweers
Norma Kloosterman
Colin Stavenuiter
In januari 2017 vierden we de opening van de vernieuwde Velsertunnel. Wist je dat deze al 60 jaar oud is? Zo zag het er vlak na de opening in 1957 uit.
In januari 2017 vierden we de opening van de vernieuwde Velsertunnel Wist
Peter Spek
Jasper van der Put
Trees Berends
We hebben een nieuwtje: Dit jaar gaan ook de snelwegen van A naar B. Alle A-wegen worden voortaan B-wegen.
Roy Ter Gooi
Salina Dyali
Norma Kloosterman
Theo Willem
Gisteren werd de Schipholtunnel afgesloten vanwege brand. De schade wordt nu hersteld, zodat iedereen er straks weer veilig door kan. Weet jij eigenlijk wat je moet doen bij brand in de tunnel?
Bekijk het hier: [ Rijkswaterstaat.nl Link ]
Iwan Decoster
Willem van der Werf
Andy Gaatjenixaan
Asfalt is nog ouder dan de weg naar Rome. Nog voordat de Romeinen het voor hun aquaducten gebruikten, legden de Egyptenaren het langs de Nijl. De Mesopotamiërs waren trouwens nog eerder, die maakten er hun baden mee.
Kevin Hiep
Je bent vast niet de enige. Op de eerste werkdag na zomertijd komen namelijk veel mensen te laat doordat ze hun wekker niet hebben verzet. Kan gebeuren, als je dit maar niet vergeet; voor je gaat vertrekken, even je route checken.
Ömer Kalayci
Dit bijzondere bord stond bij wegwerkzaamheden in België.
Dit bijzondere bord stond bij wegwerkzaamheden in België
Alex Kroeze
Iede Post
Dirk Noort
Vanaf vrijdagavond 21:00uur t/m maandagochtend 05:00uur is de weg afgesloten tussen knooppunt Diemen en Muiderberg. Verkeer vanuit Amsterdam richting Amersfoort/Almere wordt omgeleid via de A2, A12 en A27. Meer informatie en andere werkzaamheden vind je via bit.ly/vAnBwerkzaamheden
Vanaf vrijdagavond 2100uur tm maandagochtend 0500uur is de weg afgesloten tussen knooppunt
Guido Poorten
Luus Djluus
Lode Bisschop
De zon gaat weer schijnen. Tijd om weer lekker naar buiten te gaan. Ook als je er op uit gaat; voor je gaat vertrekken, even je route checken.
De zon gaat weer schijnen Tijd om weer lekker naar buiten te
Fatimzahra Fessia
De kortste snelweg van Nederland is nog geen 2 km lang. En is zo kort, dat deze niet eens op de borden staat. Hierdoor is de A38 moeilijk te vinden, daarom helpen we je een handje.
De kortste snelweg van Nederland is nog geen 2 km lang En

A38

google.nl
Stefan van der Steen
Arnie Eagle
Angelique van Zanten
Een nieuwe vraag! De snelwegdichtheid wordt gebruikt om het aantal km snelweg per 1000 km2 aan te geven, welk land heeft de grootste dichtheid van de EU? Morgen geven we het juiste antwoord.
Een nieuwe vraag De snelwegdichtheid wordt gebruikt om het aantal km snelweg
van A naar Beter
Sam Kers
Wist je dat je navigatiesysteem meer kan dan alleen de weg wijzen? De GPS laat zien waar iedereen rijdt en waar opstoppingen ontstaan. Dit is handig. Want door samen te werken met TomTom en Google kunnen we het verkeer via een andere route sturen en de doorstroming verbeteren. Zo helpt je navigatie niet dus alleen jou, maar iedereen vooruit.
Maarten Jonkers