Vasaloppet
yesterday at 18:48. Facebook
Senaste nytt från Vasaloppsspåret inför helgens skidturer! Bilden tagen mellan Hökberg och Gopshus.

Snö- och spårläget i Vasaloppsarenan

vasaloppet.se
Vasaloppet
yesterday at 08:29. Facebook
Med drygt en månad kvar till vinterveckan 2017 är ett tips att fokusera på tekniken. En liten förbättring kan ge stora effekter! Vill du ha experthjälp finns det fortfarande chansen att hitta ett läger eller en kurs på något av våra Vasaloppscenter eller med en Vasaloppscoach. I helgen går även flera seedningslopp, kolla in allt som händer i vår kalender:

Kalendarium

vasaloppet.se
Vasaloppet
01/19/2017 at 09:19. Facebook
”Mora-Nisse, den finaste och mänskligaste idrottsman jag någonsin haft framför en radiomikrofon.” Sven Jerring som 1925–73 skildrade 40 Vasalopp i radio och förmodligen är den, jämte Mora-Nisse, som betytt mest för Vasaloppet. Vasaloppet 2017 åker vi till minne av Nils "Mora-Nisse" Karlsson, i år är det nämligen 100 år sedan han föddes. #tbt

DOKUMENT: Sven Jerring - Radiosporten

sverigesradio.se
Vasaloppet
01/17/2017 at 08:37. Facebook
Nu tar vi i med hårdhandskarna för att få slut på nedskräpningen i Vasaloppsspåret! Ni är väl med och hjälper oss att bevara vår fina arena?!

Tidsstraff för nedskräpning i Vasaloppsspåren

vasaloppet.se
Vasaloppet
01/16/2017 at 15:15. Facebook
Fina förhållanden för skidåkning och vackert vinterväder inspirerar! Nu har vi bara runt 180 platser kvar till söndagens Öppet spår så skynda skynda med din anmälan om du vill åka! Samtidigt finns det gott om platser kvar till måndagens Öppet spår om du vill åka då:

Anmälan av användare

portal.mikatiming.de
Vasaloppet
01/15/2017 at 16:03. Facebook
Underbar vintersöndag runt om i vårt avlånga land, hoppas ni fått njuta av både sol och snöaktivteter så här på World Snow Day ! Vasaloppet har bjudit på en mängd olika aktiviteter, t ex fantastiskt fina spår i vår egen arena, blåbärssoppa och pepp i Ågesta, Huddinge, och medaljer och roligheter med Barnens Vasalopp i Göteborg. Och eftersom en bild säger mer än tusen ord är vi tysta nu:
Vasaloppet
01/14/2017 at 14:52. Facebook
Visma Ski Classics:
Svensk pallplats i damernas långlopp Kaiser Maximilian Lauf i dag.
Norsk trippel i herrarnas lopp. Se finishen.

Britta spurtade upp till pallen - Sport | SVT.se

svt.se
Vasaloppet
01/14/2017 at 08:00. Facebook
God morgon lördag! I dag kör turnén för Barnens Vasalopp i gång i Malmö på Stadium Svågertorp och i morgon, söndag, i Göteborg på Stadium Sisjön 13-16 välkomna! Söndag är också den internationella snödagen World Snow Day då en mängd spännande snöaktiviteter arrangeras över hela världen, bland annat bjuder Orsa Grönklitt på roligheter. Ut och njut!
Det ser ut att bli en ljuvlig helg för skidåkning! I Vasaloppsarenan finns färska spår mellan Evertsberg och Mångsbodarna. I morgon lördag, kan det dock bli en smula trångt mellan Oxberg och Mora när Moraloppet avgörs, mer info här:

Nyspårat i Vasaloppsarenan

vasaloppet.se
Han blev ”Mora-Nisse” med hela svenska folket genom sina fantastiska framgångar i skidspåret under 1940-50-talet. OS-guld på femmilen i St Moritz 1948, hans 9 Vasaloppssegrar, 37 SM-guld (varav 17 individuella) toppar en lång meritlista. Här i grindhålet strax efter Gopshus 1943, hans första Vasalopp som han också vann! Vasaloppet 2017 åker vi till minne av Nils "Mora-Nisse" Karlsson, i år är...
View details ⇨
Ska du åka Tjejvasan? Och har en önskan du vill ha uppfylld efter tre mil i fäders spår? Nu arrangerar vår värd Vasaloppet levereras av DHL en tävling där de leverar önskningar till tre lyckliga vinnare i just Tjejvasan, läs mer och tävla här:
Nu är ni över 60 000 som ska åka något av loppen under vinterveckan 2017! Och för dig som känner träningsinspirationen flöda kan vi glädjande nog berätta att det fortfarande finns platser kvar till alla lopp förutom Nattvasan och Vasaloppet:

Över 60 000 anmälda till Vasaloppets vintervecka 2017

vasaloppet.se
Allt började med Barnens Vasalopp 1998.
Se SVT-intervjun med Stina Nilsson, 4 år:
”Och föjjesten, jag vann! --- ”Jag åkte med valla ju! En bja valla. Föj vi hade köpt alldeles ny valla!” :-)

Har du koll på Super-Stina?

svt.se
Nydragna, fina spår från Eldris och norrut och till helgen avgörs Mora-Pinglan på skidstadion, ut och heja och träna :)

Ungdomstävling och nydragna spår i Eldris

vasaloppet.se
Årets första Vasalopp är genomfört!
Både Jens Eriksson och Britta Johansson Norgren kom i dag tvåa i det kinesiska Vasaloppet. Lyssna på radiointervju med Jens Eriksson och Eva-Lena Frick – och se hela loppet i efterhand.

Två svenska andraplatser i Vasaloppet China 2017

vasaloppet.se
Ta chansen att få vara med och sprida den välkända Vasaloppsatmosfären och få uppleva ett av världens största idrottsevenemang även från "insidan"! Fram till och med den 6 januari kan du anmäla dig för att bli volontär under Vasaloppets vintervecka 2017, in och sök vettja :)

Volontärer sökes!

vasaloppet.se
Sveriges Television sänder det kinesiska Vasaloppet på onsdag morgon. Läs mer på vår hemsida.

SVT direktsänder Vasaloppet China

vasaloppet.se
Är 2017 året du förverkligar något du drömt om länge? Kanske är det dags för Tjejvasan, Öppet spår, Ultravasan 45 eller Cyklevasan? Eller till och med en En Svensk Klassiker? Eller så handlar det nya året om att ta det lugnt och samla kraft. Oavsett vilket önskar vi dig ett gott slut på 2016 och ett riktigt gott nytt år!
”Jag är inte mer segrare än Anders. Vi ska dela på medaljerna Anders och jag.”
Mora-Nisse och klubbkamraten Anders Törnkvist åkte i mål arm i arm 1947, men Nisse dömdes som segrare eftersom han haft ena pjäxan först. Till prisutdelningen ropades diplomatiskt båda fram samtidigt. På måndagen gick de till guldsmedsaffären och fick guld- och silvermedaljen itusågad och ihoplödd så att de båda...
View details ⇨
Nu kan du tävla om att få "en snäppet bättre uppbackning" till din träning inför Vasaloppet via vår offciella partner Santander Consumer Bank Sverige . In och läs mer och motivera varför just du, eller någon du känner, förtjänar lite extra uppbackning inför Vasaloppet 2017: