Vroege Vogels
yesterday at 15:34. Facebook
'Deze haas zwom eerst een sloot over en vloog toen in volle vaart aan de andere kant van het water voorbij’, zo schrijft fotograaf Siebe bij deze mooie actiefoto.
Vroege Vogels
02/24/2017 at 13:01. Facebook
Als je trouw vogelvoer aanbiedt, kun je zomaar ineens een bijzondere soort aantreffen. Dat geluk heeft Annie Keizer ook. Een witkopstaartmees bezoekt regelmatig haar tuin en we mochten een filmpje komen maken. Een like voor Annie!

Filmpje: Zeldzame witkopstaartmees in de tuin

vroegevogels.vara.nl
Vroege Vogels
02/23/2017 at 10:38. Facebook
Het gaat flink stormen vandaag. Voor veel vogels is vliegen dan levensgevaarlijk.

Hoe komen vogels de storm door?

vroegevogels.vara.nl
Vroege Vogels
02/22/2017 at 08:18. Facebook
Deze aalscholver toont trots zijn prachtige broedkleed, herkenbaar aan de witte dijvlek. Fotograaf: Kanjer [ Vroegevogels.vara.nl Link ]
Vroege Vogels
02/21/2017 at 08:24. Facebook
Het bastgewei van deze reebok lijkt wel van fluweel. Prachtige foto van Twan Hak.
Bekijk de volledige foto hier: [ Bit.ly Link ]
Vroege Vogels
02/20/2017 at 08:30. Facebook
Hoe help je een uitgeputte hommel er weer bovenop?
Prachtig close gefilmd door Hans Looijschelder!

Video: Hommel likt aan honing

vroegevogels.vara.nl
Vroege Vogels
02/19/2017 at 08:07. Facebook
Wat zijn pimpelmezen toch grappige vogels ;-)
Vier zeearenden eten een aalscholver. Dat gaat niet onopgemerkt aan een aantal kraaien en een vos. Gefilmd door Jonathan van Deelen.

Vier zeearenden op het ijs (filmpje)

vroegevogels.vara.nl
Woensdag is er weer een nieuw warmterecord gemeten. In Maastricht werd het 17,1 graden! En heel even leek de lente begonnen...
Een zeldzame ringsnaveleend is gezien in Groningen. Het mannetje lijkt op de veel bekendere kuifeend. Hoe herken je 'm?

Zeldzame ringsnaveleend in Groningse vijver

vroegevogels.vara.nl
Het is wat moeilijker maar ook met sneeuw kan je kelkzwammen vinden. En als je ze eenmaal gezien hebt ben je voorgoed verkocht.

Tijd voor kelkzwammen

vroegevogels.vara.nl
We kregen een bijzonder filmpje binnen van Edith Kwaaitaal. Een grote groep slobeenden werkt samen om voedsel te verzamelen. Lees meer over dit gedrag: [ Bit.ly Link ]
Een damhertman kun je niet alleen herkennen aan z’n schoffelvormige gewei, maar ook aan z’n grote adamsappel. Dit stukje kraakbeen, dat de luchtpijp beschermt, valt extra goed op bij damherten. Ook zorgt de adamsappel voor een diepere stem. Dat komt goed van pas tijdens de bronst als ze elkaar intimideren met luide roepen. Fotograaf: ChrisMeewis
Natuurfotografen staan bekend om hun enorme telelenzen. Handig als je een schuw vogeltje wilt vastleggen. Maar het kan ook anders: gebruik bijvoorbeeld eens een groothoek. Bekijk inspirerende foto's en tips:

Bijzondere natuurfoto's met korte lens

vroegevogels.vara.nl
'Deze ijsvogel kwam recht op me afvliegen, maar maakte net een zwaai naar rechts voordat we fysiek contact zouden hebben', aldus fotograaf Mike Seuters.
Grauwe ganzen vormen paartjes voor het leven. Na een beetje oefenen kunnen ze perfect synchroon vliegen.

Bekijk meer foto's van fotograaf jvriens: [ Vroegevogels.vara.nl Link ]
Na de vorstperiode hebben de vogels wel wat badbeurten in te halen. Leuke foto van Robvdw.
Onmiddellijk nadat de foto verscheen op de website van Vroege Vogels, ontstond er een discussie. Was het een jonge rat die als prooi geldt voor de hermelijn of was het een jong van het beestje zelf? Hermelijnen krijgen normaal gesproken nooit jongen in hartje winter.

‘Onmogelijke’ waarneming winters hermelijnjong

vroegevogels.vara.nl
Deze rode eekhoorn snoept van de paddenstoelen die hij tegenkomt op zijn weg omhoog langs een boomstam. Rode eekhoorns klemmen paddenstoelen ook wel een vast in de oksels van boomstammen. Dit doen ze om de paddenstoelen te laten drogen. Vervolgens verstoppen ze deze omze als voedselvoorraad te gebruiken in minder voedselrijke winters. Gefilmd door Jangb.