FBVideoDownloader.info is a facebook video downloader online, this tool helps you download facebook videos by grabs direct links to download and save for free
Vroege Vogels
today at 08:08. Facebook
De winnaar van de fotowedstrijd 'Gezichtsbedrog' is bekend. De reiger van Tinyvdmeer heeft gewonnen. De wedstrijd leverde een schat aan bijzondere foto's op. Bekijk de leukste:

Bekijk winnaar en meer leuke inzendingen

vroegevogels.vara.nl
Vroege Vogels
yesterday at 11:18. Facebook
Het is een natte bedoeling met vooral veel slijm. Maar het slijm gebruikt het beestje wel op een zeer ingenieuze manier. Om dit bijzondere gedrag zelf eens waar te nemen moet je juist nu na een flinke hoosbui erop uit.

Na regen komt... een parende regenworm

vroegevogels.vara.nl
Vroege Vogels
12/01/2016 at 12:00. Facebook
Het geboorte-seizoen van de grijze zeehond gaat weer van start. Er word één jong ter wereld gebracht met een zeer dikke vacht, speciaal tegen de winterkou. Met deze witte bontjas aan kan de pup alleen niet zwemmen. Fotograaf iberony.
Vroege Vogels
11/30/2016 at 06:32. Facebook
Op het strand rennen de drieteenstrandlopers achter de golven aan op zoek naar voedsel. Heen en weer! Het is een enorm komisch gezicht.

Winnaar Zelf Geschoten: Racende drieteenstrandloper

vroegevogels.vara.nl
Vroege Vogels
11/29/2016 at 11:33. Facebook
Vroege Vogels TV start vanavond in het sfeervolle Bargerveen. Dat levert on-Nederlandse natuur op, met verstilde waterplassen, verende grond en zompig moeras. Kijk om 19.20u naar NPO 2! Staatsbosbeheer
Vroege Vogels
11/28/2016 at 10:11. Facebook
Hoe vangt een ijsvogel z'n ontbijt? Zo dus!
En dan kijkt die ook nog eventjes in de camera. Geweldige foto van Mike Seuters.
Vroege Vogels
11/27/2016 at 14:43. Facebook
Veel spinnen maken een beschermend cocon rond hun zachte eitjes. En geen cocon is hetzelfde. Sommigen zijn omgeven met 'prikkeldraad' en anderen lijken op een lantaarn.
Bekijk deze prachtige fotoserie > [ Bit.ly Link ]

Vroege Vogels

vroegevogels.vara.nl
Vroege Vogels
11/27/2016 at 06:05. Facebook
We kennen de gewone #kauw maar elk jaar komt hier een overwinteraar bij: de Noordse kauw en soms de Russische kauw: [ Ow.ly Link ]
Vroege Vogels
11/26/2016 at 07:00. Facebook
Welk vogeltje kijkt hier scheel?
Klik hier voor het antwoord: [ Bit.ly Link ]
Als er één jong vosje mag drinken, dan willen ze natuurlijk allemaal! We tellen er uiteindelijk maar liefst acht. Bekijk het hele filmpje: [ Bit.ly Link ]
Op een kille ochtend kwam fotograaf WillemdeWolf deze slimme roodborst tegen op een verse hoop paardenmest. Behalve een bron aan insecten, zou zo’n verse hoop in de winter ook een ouderwetse voetenstoof zijn voor koude vogelpootjes. Handig gevonden maar als het echt gaat vriezen hebben vogels meer manieren om warm te blijven.

Waarom krijgen vogels geen koude voeten?

vroegevogels.vara.nl
Regen hoeft geen belemmering te zijn voor een mooie natuurfoto, getuige deze plaat van Barky. Bekijk hier onze tips voor natuurfotografie in de regen: [ Bit.ly Link ]
Honderden kleine zwanen zitten er momenteel in de Veluwerandmeren. Natuurfilmer Ruben Smit legt voor Vroege Vogels TV dit spektakel vast. Dit en nog veel meer vanavond om 19.20 op NPO 2 VARA.
Roodborstje steekt mooi af tegen de herfstachtergrond.

Fotograaf AnitaKoetsier - Roodborstje

vroegevogels.vara.nl
Vogeleiland Griend bestaat 100 jaar. Om dit te vieren, is er een boek gemaakt vol prachtige foto’s. We mogen twee exemplaren weggeven, maar dan moet je wel weten welke steltlopers hier opvliegen. Bekijk de foto goed en doe mee.

Win het boek 'Griend, eiland voor vogels'

vroegevogels.vara.nl
Bij deze foto's past eigenlijk maar 1 titel: Kiekeboe!
In groot formaat kun je elk detail zien van deze zeearend met een angstige vis. Een welverdiende like voor fotograaf GJ IJzerman!

Zeearend vangt vis

vroegevogels.vara.nl
Spreeuwen verlaten massaal een boom. Bekijk meer bijzondere natuurfilmpjes op de website van Vroege Vogels: [ Bit.ly Link ]
Dieren doen de spagaat ;-)
Welk #ZelfGeschoten filmpje zal vanavond winnen?
Kijk vanavond naar Vroege Vogels TV om 19.20 op @NPO2.

1. Vlooiende dassen - Heleen Verduijn
2. Rosse woelmuis knaagt op noot - Monique Loman
3. Spin klimt in paddenstoel - Roland van Dijk
4. Kramsvogels in lijsterbes - Reint Harkink
5. Grote bonte specht pikt zaden - Martijn Struijf