Wakker Dier
02/24/2017 at 16:24. Facebook
Weekend! Geniet ervan allemaal!
Wakker Dier
02/24/2017 at 11:35. Facebook
Goed nieuws! De Tweede Kamer heeft het kabinet gevraagd om weidegang van melkkoeien wettelijk te verplichten. Nu hopen dat het kabinet dit ook echt gaat doen...

Kamer wil verplichte weidegang

boerderij.nl
Wakker Dier
02/24/2017 at 08:31. Facebook
Weer een stalbrand. Dit keer zijn er 100 koeien omgekomen. Vind jij dit ook verschrikkelijk? Let dan op wie je stemt 15 maart. VVD, CDA en SGP werkten betere maatregelen tegen brand tegen. Weten welke partijen wel opkwamen voor het dier? Kijk op [ Wakkerdier.nl Link ]

Honderd koeien komen om bij stalbrand Zandhuizen

dvhn.nl
Wakker Dier
yesterday at 14:20. Facebook
Vanavond in Keuringsdienst van Waarde: paling. Ze onderzoeken de zogenaamd 'duurzame paling'. Heel goed, maar vergeet vooral ook het leed van de paling niet. De vissen zich laten doodkruipen in zout - heel pijnlijk en vergelijkbaar met brandwonden - mag nog altijd in Nederland...
Wakker Dier
02/22/2017 at 14:55. Facebook
McDonald's in België weet wél wat de consument wil en introduceert een McChicken zonder plofkip. Zal Nederland het goede voorbeeld van onze buren volgen?

McDonalds zet in op veggie alternatieven | Metro

nl.metrotime.be
Wakker Dier
02/22/2017 at 10:21. Facebook
En nu ook op de grond! Krijtsjablonen bij winkels van Hoogvliet supermarkt. Gisteren rondom Den Haag en vandaag in.. Heb jij ze al gespot?
Wakker Dier
02/21/2017 at 12:52. Facebook
Kiloknallers van supermarkt Hoogvliet kosten meer dan je denkt! Te zien in Zuid Holland. Heb jij ‘m al gespot? Meer weten: [ Bit.ly Link ]
Wakker Dier
02/20/2017 at 17:58. Facebook
Vandaag couscous met geroosterde wortel en kikkererwten van Lisa goes Vegan. De combinatie van kruidige couscous, geroosterde groenten, frisse munt en zoete dadels zorgt voor een fijn palet aan smaken.
Wakker Dier
02/20/2017 at 13:38. Facebook
Koeien houden én een mooie gezonde weide hebben met veel vogels, het kan! Deze boeren laten dat duidelijk zien. Wie is jouw favoriet?

Stem voor de Gouden Grutto! - Red de rijke weide

redderijkeweide.nl
Wakker Dier
02/17/2017 at 16:16. Facebook
Fijn weekend allemaal!
Wakker Dier
02/17/2017 at 14:11. Facebook
Deze week bleek al dat 50% van de vleeskippenboeren zich niet aan de wet houden. Nu blijkt ook nog dat slachterijen massaal de regels aan hun laars lappen. Overbeladen transportwagens, kuikens die te lang in de hitte staan, tussen loopbanden terecht komen, onverdoofd geslacht worden en zelfs een incident waarbij dieren levend geplukt werden! Al dat leed voor een goedkoop stukje vlees...

Poep op kip en kuikens vast op lopende band: kippenslachters zijn hardleers

omroepgelderland.nl
Wakker Dier
02/17/2017 at 09:08. Facebook
Deze week zijn er weer tweeduizend varkens omgekomen in een stalbrand. Daar konden die dieren niets aan doen. Maar de politiek wel. Toch werkten VVD, CDA​ en SGP​ betere brandpreventie tegen. Op onze website kun je lezen welke partijen wel wat deden tegen stalbrand.

[ Wakkerdier.nl Link ]
Gisteravond zijn er tweeduizend varkens omgekomen in een brand. De arme dieren konden geen kant op. En nog steeds zijn simpele maatregelen zoals een brandalarm, sprinklerinstallatie of voldoende bluswater niet verplicht. Onbegrijpelijk.

Tweeduizend varkens omgekomen bij brand Mill

nu.nl
Deze verse groentelasagne met geroosterde pompoensaus van Vegadutchie is romig, vullend en ook nog lekker als lunch de volgende dag.
Morgen is het zo ver: de Tweede Kamer gaat eindelijk stemmen over verplichte weidegang voor melkkoeien. Ingrijpen is hard nodig want bijna 600 duizend koeien mogen nu al nooit meer grazen in de wei. Help mee, deel deze video en roep zo alle partijen op de koeien weer te laten dansen!
Eén op de zeven kalfjes sterft in het eerste levensjaar. En dat aantal neemt nog toe ook! Arme diertjes.

Meer kalfjes in melkveehouderij sterven in eerste levensjaar

nu.nl
Dit jaar zijn er weer duizenden dieren preventief afgemaakt vanwege de vogelgriep. Preventief, omdat de overheid niet het geduld heeft om even te testen op vogelgriep. Vind jij dat ook absurd? Teken dan de petitie van oa stichting Red een Legkip.

Stop preventief doden

petities.nl
Goed nieuws voor jullie dierenliefhebbers. Diervoeding van het huismerk van PLUS Supermarkt krijgt binnenkort één Beter Leven ster. Dus plofkipvrij! En dat is belangrijk want het duurt niet lang meer totdat onze katten en honden meer vlees eten dan wij. Benieuwd welke supers er volgen!
Fijn weekend allemaal!
Precies twee jaar geleden trokken wij aan de bel over het leed van vissen. Maar er is nog niets veranderd. Vissen zijn vogelvrij. Zelfs de wet die de paling zou beschermen tegen het gruwelijk pijnlijke zoutbad is nog steeds niet ingevoerd. Onbegrijpelijk.