We Effect
yesterday at 13:30. Facebook
”Alla mina fem barn går i skolan”, berättar Maria Olenasha, en av kvinnorna som tillverkar de vackra armbanden som du hittar i vår webbutik. Ditt köp ger viktiga inkomster och gör att fler barn får gå i skolan i Tanzania. [ Goo.gl Link ]
We Effect
03/23/2017 at 07:44. Facebook
Kan flickor bli snickare i Malawi? Hör Tamala, 15, berätta om sina planer för framtiden. På [ Utmanafattigdomen.se Link ] hittar du fler filmer samt skolmaterial om fattigdom, jämställdhet och jordbruk.
We Effect
03/21/2017 at 19:25. Facebook
Vad gör dig lycklig? Enligt FN:s färska lyckorapport handlar lycka om allt från att ha mat på bordet och tak över huvudet, till att ha makten att bestämma över sitt eget liv. Sverige är ett av världens 10 lyckligaste länder. Länder som Kenya, Malawi och Tanzania ligger i botten. Hjälp oss att fördela lyckan mer rättvist över världen, bli månadsgivare!
På bilden Ethel Chikho och Anastasia Mumba...
View details ⇨

Sprid lyckan till fler - bli månadsgivare!

goo.gl
We Effect
03/19/2017. Facebook
Chawezi är 14 och bor i Malawi. Vad gör han på fritiden och vad drömmer han om? På [ Utmanafattigdomen.se Link ] hittar du fler filmer samt skolmaterial om fattigdom, jämställdhet och jordbruk.
We Effect
03/15/2017. Facebook
We Effect arbetar för en jämställd värld fri från fattigdom. Tagga en vän på jakt efter jobb! Vi söker bland annat HR-personal, en controller och en regionchef till Asien.

Jobb och praktik

goo.gl
We Effect
03/14/2017. Facebook
Lärare, se hit! We Effect vill sprida kunskap om jordbruket som en effektiv väg för att bekämpa fattigdom och hunger. Vi har tagit fram ett skolmaterial bestående av lektioner, filmer och en quiz. Övningarna kan användas inom flera ämnen både på gymnasiet och i årskurs 7-9.

Utmana fattigdomen

utmanafattigdomen.se
We Effect
03/12/2017. Facebook
Linety Mali i Zambia med sonen Lisben Makubasin. Hennes dröm är kunna bygga ett hus med riktiga väggar och tak. Vill du hjälpa Linety och andra kvinnor i Zambia att få utbildning i ledarskap och affärer?

Kvinnorna i Mabele väver nya drömmar

goo.gl
We Effect
03/09/2017. Facebook
Det finns fler än 700 miljoner fattiga i världen. Hur kan vi utmana fattigdomen? Se filmen och gå in på för att lära mer.
We Effect
03/08/2017. Facebook
KENYAS FRÖKEN FRIMAN
En viktig del i berättelsen om Fröken Friman, både den fiktiva tv-serien och den verkliga historien om Anna Whitlock och Konsumentföreningen Svenska Hem, handlar om rösträtt och om hur kvinnorna tog makten över sina liv och sin ekonomi genom att grunda ett konsumentkooperativ. Och precis som Anna Whitlock kämpade för att förändra livet för sig själva och andra kämpar...
View details ⇨

Alla världens Fröken Friman

ekuriren.se
We Effect
03/08/2017. Facebook
TILLSAMMANS MOT FATTIGDOM. Idag, imorgon och alla andra dagar.
Idag uppmärksammar vi alla kvinnor som kämpar för att bli självförsörjande och ta klivet ut ur fattigdomen för gott. En av dem som lyckats är Alice Wanjiku i Kenya, som med stöd från oss bildat kooperativ med andra bananodlare för att få bättre pris på det hon säljer.
Bli månadsgivare och var med och se till att fler kvinnor kan ta...
View details ⇨

Bli månadsgivare

goo.gl
We Effect
03/07/2017. Facebook
Yay! Igår delade Svenska PostkodLotteriet ut hela 20 miljoner kronor till We Effect. Totalt fick 53 ideella organisationer dela på 1,1 miljarder kronor. Tack alla lottköpare - ni är med och förändrar världen! #postkodeffekten
We Effect
03/06/2017. Facebook
Det har nu gått ett år sedan bondeledaren Berta Cáceres mördades i Honduras. Och inget åtal har väckts. Läs Anna Tibblins krönika i OmVärlden.

Mordet har gjort Berta Cáceres odödlig

omvarlden.se
We Effect
03/05/2017. Facebook
Köp en olivtvål från Palestina för 35 kr så bidrar du till viktiga inkomster för kvinnorna i Kardala Women's Group. På bilden
Auoda Fockah, Maizoun Foukah och Amira Fockah.

Webbutik

goo.gl
We Effect
03/04/2017. Facebook
70 procent av arbetet görs av kvinnor – männen tar pengarna. Vill du hjälpa kvinnor som odlar bomull i Zambia att hävda sig mot männen?

Kvinnorna i Mabele väver nya drömmar

goo.gl
We Effect
03/03/2017. Facebook
Säg hej till Alex, Josefin, Isabelle, Angelica, Kim och Victor! De jobbar i Skåne med att värva fler månadsgivare till We Effect. Vi passar på att rikta ett varmt TACK till alla våra månadsgivare – ni är otroligt viktiga för att vi ska kunna bedriva ett långsiktigt arbete mot fattigdom i 24 länder.
We Effect
03/02/2017. Facebook
Vi har flera lediga tjänster, bland annat som HR-chef, regionchef i Asien och metodhandläggare. Tagga en vän som vill förändra världen! [ Goo.gl Link ]
We Effect
03/01/2017. Facebook
Om en vecka är det internationella kvinnodagen. Att kvinnor ska ha samma rättigheter som män är en självklarhet. Dessutom minskar det fattigdomen - när kvinnor får ökat inflytande gynnas hela familjen eftersom mer pengar läggs på mat, sjukvård och utbildning. Jämställdhet är en klok investering! På bilden Chonile Noole i Zambia.

Så arbetar We Effect för ökad jämställdhet

goo.gl
We Effect
02/28/2017. Facebook
En grupp kvinnor deltar i en spar- och lånegrupp i Vietnam. De sparar tillsammans och deltagarna kan låna från den gemensamma kassan till t.ex. investeringar i jordbruket. Ett exempel på hur man med små insatser kan skapa stora möjligheter. #postkodeffekten
We Effect
02/28/2017. Facebook
We Effect
02/26/2017. Facebook
Vad har en trädgård med en ung kvinnas framtidsdrömmar att göra? Läs om Charity Makeme i Zimbabwe.

“Jag drömmer om att bli advokat”

goo.gl