Vi gillar att Henri Hiltunen säljer prints där hela vinsten går till oss och andra djurorganisationer. De finns att köpa här: [ Videoart.se Link ]
Det danska företaget PlastiX Global återvinner hundratals ton nät och trålar som annars skulle riskerat skada sälars, valars och andra djurs liv. Återvinningsprojektet är ett av många projekt som vi stödjer genom GGGI och vår kampanj mot spöknät.

Återvinning av fiskeutrustning räddar djurs liv

worldanimalprotection.se
Jobba hos oss! Vi söker efter en Kampanjansvarig till vårt Stockholmskontor. Du bör tidigare ha arbetat med att utforma nationella kampanjer och vara expert på att genomföra projekt som gör skillnad! Ansök senast 20 april.

Kampanjansvarig

worldanimalprotection.se
Jobba hos oss! Vi söker en Ekonomiansvarig (vikariat). Ansök senast 11 april.

Ekonomiansvarig

worldanimalprotection.se
Fantastiskt! Över 150 000 supportrar världen över har skrivit på för att skydda tigrar från ett "nytt Tigertempel" i Thailand. TACK!

Vi behöver bli ännu fler för att sätta press på de thailändska myndigheterna, så att de sätter stopp för den nya anläggningen. Dela namninsamlingen och uppmana vänner och familj att också skriva under: [ Bit.ly Link ]
Argentina har drabbats hårt av bränder sedan i höstas. Boskapsuppfödaren Marcelo Storani miste 50 av sina 180 djur innan hon hann samla hjorden och fly undan lågorna.

"Jag visste att elden närmade sig, så jag stängde in de flesta av mina djur på fält där det fanns vatten men inga träd, buskar eller annat brännbart material. Det räddade dem.”

Läs mer om hur vi hjälper djuren tills...
View details ⇨
Den sorgliga historien om en intrasslad tiometers kaskelot utmed Kinas kust påminner om riskerna för havets djur.

Kvarlämnade och borttappade fiskenät dödar runt 136 000 sälar, sjölejon och valar varje år. Det är oklart om det var spöknät eller fiskenät som fortfarande används som orsakade olyckan, men vi uppmanar till mer skydd för havets djur!

Kaskelot fast i fiskenät avled – havets djur behöver skydd!

worldanimalprotection.se
Det är inte bara havsdjur som fastnar i förlorade och övergivna fiskeredskap. Denna herrelösa hund trasslade in sig i ett fisknät på en strand i Pakistan.

Lyckligtvis hittades han av Asif Baloch från Olive Ridley Project, en organisation vi samarbetar med för att minska mängden förlorade och övergivna fiskeredskap i Indiska oceanen. Asif befriade försiktigt hunden, som nu har återhämtat sig...
View details ⇨
Vår globala chef Steve McIvor fick nyligen med egna ögon se den hårda verkligheten för vilda djur som används som turistunderhållning. Han åkte till Thailand och besökte flera populära attraktioner med vilda djur. Han såg elefanter som tvingades uppträda och göra cirkuskonster under plågsamma förhållanden, något han beskriver som ”en riktigt hemsk upplevelse”.

Elefanter är inte de enda vilda...
View details ⇨
Detta är inget liv för en tiger, eller hur? Företaget bakom #TigerTemple, som stängdes efter en polisräd 2016 då man bland annat hittade döda tigerungar i frysar, planerar att bygga en ny turistattraktion och riskera att fler tigrar plågas. Skriv under namninsamlingen här: [ Bit.ly Link ] och vädja till de thailändska myndigheterna att inte ge permanent djurparkstillstånd till den nya anläggningen
Att Kina öppnar sin första uppfödning av späckhuggare är ett stort steg i fel riktning för världens marina däggdjur! Att hävda att uppfödningen "ökar medvetenheten om att späckhuggare behöver skydd" är helt fel. Djuren får ett liv i yttersta misär, instängda på små ytor när de är gjorda för att få leva i havet. Låt er inte luras, det handlar bara om pengar!
VI fortsätter att arbeta för att...
View details ⇨

Killer whales bred for tourists at new Chinese facility

telegraph.co.uk
Det hårda vintervädret gör Mongoliet till en livsfarlig plats för djur just nu. Vi är på plats och levererar nödpaket som ska hjälpa över 300 000 får, getter, boskap och hästar.

Över 300 000 frusna, svältande mongoliska djur får nödhjälp

worldanimalprotection.se
Tjuvjägarna har hittat till djurparkerna....
Läs mer om vårt arbete för att skydda vilda djur: [ Bit.ly Link ]

Sköt ihjäl noshörning på franskt zoo – tog hornet

omni.se
Finns du på Instagram? Det gör vi också från och med nu! Följ oss gärna på [ Instagram.com Link ] och se ännu mer om vårt arbete för att skydda världens djur.
TACK till alla er som hittills skrivit under namninsamlingen för att stoppa ett nytt "Tigertempel".

DELA gärna namninsamlingen så att fler kan agera: [ Bit.ly Link ]

Våra undersökningar visar att många turister är ovetande om hur djuren plågas för att de ska kunna visas upp och underhålla turister. Därför är det oerhört viktigt att vi sprider informationen, så att fler blir medvetna om...
View details ⇨

Stoppa öppnandet av ett nytt “Tigertempel”

worldanimalprotection.se
Idag på #WorldWildlifeDay ber vi dig hjälpa oss att skydda tigrar från den brutala turistindustrin!

Den ökända turistattraktionen #TigerTemple i Thailand undersöktes av polisen, stängdes och fick alla sina 147 tigrar konfiskerade förra året. Nu har företaget bakom attraktionen ändrat namn till Golden Tiger (Thailand) Co. Ltd. och vill öppna en ny turistattraktion.

Vi kan inte tillåta att...
View details ⇨
Tigrar är vilda djur, inte underhållare. Vi kan inte tillåta företaget bakom det grymma #TigerTemple i Thailand att öppna en ny turistanläggning. Vi ber dig skriva på för att skydda tigrarna: [ Bit.ly Link ]
#NotEntertainers
Chockerande nyheter: Vi har upptäckt ett stort hot mot hundratals tigrar i Thailand. Företaget bakom det grymma Tigertemplet, som stängdes förra året, planerar att öppna en ny attraktion.

#TigerTemple stängdes efter en polisräd 2016 då man hittade döda tigerungar, tigerskinn och tigertänder. Företaget bakom, nu kallat Golden Tiger (Thailand) Co. Ltd, har ett tillfälligt tillstånd för att...
View details ⇨

Stoppa öppnandet av ett nytt “Tigertempel”

worldanimalprotection.se
Fruktansvärd läsning! Men vad tror ni, skulle strängare straff hjälpa djuren?

Här är Sveriges värsta djurplågare

metro.se
De thailändska bönderna drabbades hårt av översvämningarna. Många av deras betesdjur svalt ihjäl eftersom det inte fanns något att äta och inget rent vatten att dricka. Tack vare våra supportrar har vi kunnat dela ut 24 ton foder för att hjälpa djuren!

Svälten drabbar tusentals betesdjur efter översvämningar i Thailand

worldanimalprotection.se