Djuren i reservatet Las Pumas riskerade att svälta efter att orkanen Otto satt stopp för turistintäkterna. Vi har gett pengar till reservatet så att djuren kan få mat. Läs mer: [ Bit.ly Link ]
Det kan vara din hund, katt, häst eller chinchilla - när är det dags att avliva? Tror ni att det ett djurskyddsproblem att ägarna väntar för länge, för att man inte vill vara utan sin älskade vän?

Debattartikel: ”Du måste bestämma när din vän ska dö”

svt.se
Idag på #WorldWhaleDay tänker vi på alla havsdjur som riskerar att fångas i så kallade spöknät, övergivna nät och fiskeredskap som flyter runt i världshaven. En stor val kan släpa runt tonvis med fiskeutrustning i flera veckor medan tunna linor gnager sig in i huden och orsakar sådana skador att den till sist dör. Vi kämpar för att rena världshaven och rädda djuren! Läs mer: [ Bit.ly Link ]
Björnarna Raja och Jutti har flyttat in i reservatet vi finansierar. De behöver inte längre vara rädda för vad människor kan göra mot dem, utan kan istället fritt följa sina instinkter i det stora skogsreservatet.

Räddade: Två björnar får ett nytt liv

worldanimalprotection.se
En bild av en havssköldpadda som fastnat i fiskenät har vunnit första pris i naturkategorin i World Press Photo 2017.
Francis Pérez anslående bild understryker det globala problemet med spöknät i världshavet, som gör att miljoner havsdjur mister livet varje år.
Vi samarbetar med fiskeindustrin, regeringar och experter för att minska spöknäten i haven och för att rädda djuren som fångar i dem....
View details ⇨

2017 Francis Pérez NA1

worldpressphoto.org
I dag på Alla Hjärtans Dag firar vi kärleken mellan människa och djur.
Vi är stolta över att ha varit drivande i att få flera stora restaurangkedjor att arbeta för bättre djurvälfärd (även om mycket arbete återstår):

Why Restaurants Are Rushing to Adopt Higher Welfare Standards for Chickens

greenwichtime.com
Omkring 136 000 valar, delfiner, sälar, sjölejon och tumlare trasslar in sig i övergivna fisknät varje år, och många dör av skadorna. De så kallade spöknäten som flyter runt i världens hav är ett av de största hoten mot alla havslevande djur.

Vår kampanj "Sea Change" arbetar för att rena världshaven och rädda skadade djur tillsammans med organisationen Marine Mammals of Maine. Läs mer om...
View details ⇨
En god nyhet att djuren i Mosuls djurpark har befriats - men sorgligt att bara en björn och ett lejon har överlevt:

A bear and lion are the only survivors of ISIS after Mosul zoo was liberated

metro.co.uk
En tigerpark i Sibirien låter folk mata tigrarna mot betalning och tigrarna blir sjukligt överviktiga. Det kan också vara farligt för dem som matar djuren.
Läs mer om vårt arbete för vilda djur i underhållning här: [ Worldanimalprotection.se Link ]

Here's why you shouldn't be laughing at these obese tigers

metro.co.uk
Det här gillar vi! Heja Kemikalieinspektionen!
"Inom många områden är det svårt att helt ersätta djurförsök, men om 10–20 år borde man kunna sluta helt", säger utredaren.

Ny plan för att ersätta djurförsök

atl.nu
Goda nyheter! Det amerikanska reseföretaget Your African Safari (YAS) kommer att sluta erbjuda resor till skadliga attraktioner med vilda djur, som elefantridning och att promenera med lejon.

YAS inspirerades av våra framgångar med TripAdvisor, och kontaktade oss för ett samarbete.

Amerikanska YAS slutar marknadsföra skadliga attraktioner med vilda djur

worldanimalprotection.se
Nära en miljon nomader i Mongoliet drabbades av den extremt kalla vintern 2015 och mer än en miljon djur dog. Nu väntar ännu en hård vinter och tusentals getter, får och andra djur riskerar att dö.

Hjälp vårt globala katastrofhjälpsteam att fortsätta sitt arbete - ge en gåva idag: [ Bit.ly Link ]
Du kan också SMS:a "Skydda Djuren" till 72970, så skänker du 150 kr till vårt katastrofarbete.

Ännu en våldsam vinter hotar Mongoliets djur

worldanimalprotection.se
Bra för oss och djuren att vår generalsekreterare blir ledamot i Insynsrådet för Jordbruksverket.

Gamlebybo i insynsråd

vt.se
Vi är chockade över nyheten att för varje chimpansunge som tjuvjägare säljer dödas i genomsnitt TIO vuxna chimpanser! Viktigt undercover-arbete av BBC:

Ruthless poachers killing chimpanzees and selling orphans for £10,000

dailymail.co.uk
Smällarupproret skulle behöva nå 100 000 underskrifter till i morgon (de har redan över 95 000). Om du också tycker att användningen av fyrverkerier ska begränsas kanske du vill skriva under och gärna dela namninsamlingen?

FyrverkeriBegränsningar

skrivunder.com
Det kraftiga regnet i södra Thailand fortsätter att ösa ner. Mindre djur drunknar och större djur får allt mindre utrymme. Vi hjälper tiotusentals bufflar;

Vi hjälper översvämningarnas offer i södra Thailand

worldanimalprotection.se
Idag kom regeringens livsmedelsstrategi och vår generalsekreterare var med i dialoggruppen. Här betonas vikten av att Sverige arbetar på EU-nivå och på global nivå för att höja djurskyddet över hela världen.

Livsmedelsstrategin och djurskyddet

worldanimalprotection.se
Hurra! Ännu fler researrangörer i världen som slutar sälja och marknadsföra skadliga attraktioner med elefanter!

Nu har 161 av världens researrangörer blivit elefantvänliga

worldanimalprotection.se