Fotografiska
yesterday at 08:15. Facebook
Förbered dig för att beröras, hänföras och svepas med av en bra historia. Årets program innehåller dokumentärer, berättelser om brott, passionerad kärlek, allvar, humor, Adam Pålsson, Bobbo Krull, Carolina Gynning och mycket mer. Vi ses här!

DokuPodd 2017 - succén är tillbaka

EVENT - facebook.com
Debaser
03/24/2017 at 15:59. Facebook
[ Debaser.se Link ]

Det hela började som en enkel mapp med titeln “Solo” på hans laptop. Nu står det för en blandning av musikaliska smaker mellan generationer och kontinenter. En orgie av piano-symfonier, Madchesterbeats, instrumentala stämmor och en matt själ. Aktuell med debutalbumet “Millions” (ute 12 maj) åker nu OLSSON ut på en efterlängtad Sverigeturné!

OLSSON var tidigare sångare i...
View details ⇨

Olsson • Debaser Strand 27/5

EVENT - facebook.com
Dramaten
03/24/2017 at 14:29. Facebook
Ett samtal om tv- och dataspel, teater och film - och om vad de olika kulturformerna kan lära av varandra.

Tv- och dataspel var länge inte ansett som riktig kultur. Men den bilden har förändrats, och idag är spel ett lika självklart inslag på kultursidorna som teater. Hur påverkar den förskjutningen spelvärlden och resten av kulturvärlden?

Skulle ett möte mellan teater och spel kunna lyfta...
View details ⇨

Spelkultur och kulturspel

EVENT - facebook.com
Debaser
03/24/2017 at 08:34. Facebook
Biljetter: [ Debaser.se Link ]

Efter att ha släppt sin EP "It’s Over" under 2012 släppte Beatrice 2014 sitt debutalbum "Die Another Day", albumet blev kritikerrosat i både svensk och internationell press, erövrade förstaplatsen på Itunes svenska albumlista, hitsinglarna "Girls", "Moment of Clarity " och "Trust Issues" släpptes och hamnade på A-rotation på P3. Albumet är en könsöverskridande...
View details ⇨

Beatrice Eli • Debaser Strand 5/5

EVENT - facebook.com
Berns
03/24/2017 at 06:04. Facebook
Fredag den 21 april mellan kl 21-03, på årsdagen av Prince bortgång samlar vi stora delar av Sveriges artistelit för en livespelning på Berns. Teddybears, Loreen, Moneybrother, Kleerup, Oscar Zia, Amanda Fondell, Andreas Moe och Smith & Thell är bara några av artisterna som kommer hylla Prince – en av världens genom tiderna absolut största musiker.

Köp din biljett på , endast 270 kr eller...
View details ⇨

A tribute to Prince på Berns!

EVENT - facebook.com
Gröna Lund
03/23/2017 at 12:37. Facebook
Under sin 24-åriga karriär har de toppat listor, turnérat världen över, sålt över 40 miljoner album, brottats med mörker och missbruk och kommit ut starkare på andra sidan.

De bildades 1993 i Kalifornien och fick sitt stora genombrott året därpå med det självbetitlade debutalbumet "Korn". Idag är de ett av världens största rockband, kända för sina utlämnande och mörka texter. Enligt sångaren...
View details ⇨

Korn på Grönan Live!

EVENT - facebook.com
► ► ► ►► ► URPREMIÄR ◄ ◄ ◄◄ ◄ ◄ ◄
► ► ► ► DET VAR INTE JAG. IGEN ◄ ◄ ◄ ◄

I Det var inte jag. Igen. står Jesper Waldersten på scen för första gången. I ett samarbete med koreograf Kenneth Kvarnström och modeskaparna Astrid Olsson och Lee Cotter möter Waldersten tre dansare på scen, ett scenkonstverk där publik och medverkande tar intryck av varandra och lämnar avtryck i ögonblicket.

◾ Endast...
View details ⇨

Det var inte jag. Igen

EVENT - facebook.com
Moderna Museet
03/22/2017 at 15:47. Facebook
"Utan uppehåll uttalar jag de ord som faller mig in. När inga fler ord faller mig in är denna performance slut."
Varje dag kan du uppleva verk som Marina Abramović tidigare själv uppfört. Nu återuppförs de av specialtränade performancekonstnärer i utställningen.

Freeing the Memory – Marina Abramović re-performance

EVENT - facebook.com
Gröna Lund
03/22/2017 at 12:10. Facebook
Rival Sons bildades 2009 ur askan av gitarristen Scott Holiday's tidigare band Black Summer Crush och består förutom Holiday själv av sångaren Jay Buchanan, trummisen Mike Miley och basisten Dave Beste.

Blott ett år efter bildandet var Rival Sons förband till AC/DC, Alice Cooper och Kid Rock. Kort efter att det tredje albumet "Head Down" släpptes 2012 gjorde bandet en mycket uppskattad...
View details ⇨

Rival Sons på Grönan Live!

EVENT - facebook.com
Fotografiska
03/22/2017 at 11:14. Facebook
Om en vecka inleder vi vår nya samtalsserie Att skriva politiskt. Premiärgäst blir Johannes Anyuru, flerfaldigt Augustprisnominerad och högaktuell med nya romanen De kommer att drunkna i sina mödrars tårar. Han möter Malin Ullgren, litteraturkritiker och redaktör på Dagens Nyheter, i ett fördjupande samtal.
[ Facebook.com Link ]

Att skriva politiskt: Johannes Anyuru i samtal med Malin Ullgren

EVENT - facebook.com
Debaser
03/22/2017 at 10:11. Facebook
Skivbolaget Despotz Records firar 10-årsdagen med en stor fest och 5 Despotz-band (TBA) på scen. Mer info tillkommer inom kort!

Onsdagen 24 maj
19:00-03:00 (Fri Entré 19-20)
Debaser Strand

Save the date!

[ Debaser.se Link ]

Despotz Records 10 år • Live: 5 Despotz-band (TBA)

EVENT - facebook.com
Södra Teatern
03/21/2017 at 18:54. Facebook
Klubb Houseienda - Vårfesten

Vi fortsätter vår värmespridande house-mission och denna gång kan vi med stolthet presentera glödheta Art Alfie som precis släppt sin debutskiva på Studio Barnhus! Ni kan se fram emot att höra en av stans absolut bästa och intressantaste DJs just nu.

Och som om inte det vore nog så backas han upp av "New Female DJ of the Year" vinnaren på Elly Awards - Nina...
View details ⇨

Houseienda - Art Alfie, Nina Wenström, Robert Park

EVENT - facebook.com
Ett samtal mellan Philip Warkander, fil dr modevetenskap, och två av de medverkande i den aktuella utställningen Natura Dentata: modedesigner Anna Scholz och smyckekonstnär Märta Mattsson.

I Galleri 3, våning 3, Kulturhuset Stadsteatern. Samtalet ingår i den ordinarie entrén till Natura Dentata-utställningen. Ingen föranmälan krävs.

Mer info: [ Kulturhusetstadsteatern.se Link ]

Fotograf:...
View details ⇨

Nyfiken på: Samtal mellan Warkander, Scholz och Mattsson

EVENT - facebook.com
Södra Teatern
03/21/2017 at 11:42. Facebook
Stay Shoreline med frontfigurerna Henric de la Cour och Into har blivit en av Stockholms mest omtalade- och klubbar, fyller två år. Detta firas självklart med ett stort födelsedagskalas i Södra bar den 7 april där både Miriam Bryant och Julia Frej framför sin version av Broder Daniel-klassikern!

I DJ-båset finner du bland andra medieprofilerna Fredrik Strage och Tilde Fröling samt en rad...
View details ⇨

Stay Shoreline LIVE: Miriam Bryant & Julia Frej

EVENT - facebook.com
Södra Teatern
03/21/2017 at 08:24. Facebook
HYMN bjuder in till Roskilde Festival-förfest på Södra Teatern! Kom och dansa till peppig festivalmusik, festivalstylas och tävla om biljetter till Skandinaviens fetaste festival!

Kvällen till ära gästas vi av Festivalpodden i DJ-båset, som kommer spela festivalhits och Roskildeaktuell musik. Dessutom gästas vi av Roskilde Road Trip som kommer festivalstyla alla som vill och som tävlar ut...
View details ⇨

HYMN <3 Roskilde festival

EVENT - facebook.com
Berns
03/21/2017 at 10:08. Facebook
Gelato presenterar Sean Paul pre- & after party!

Den 12:e april är dagen då Sean Paul kommer till Sverige. Världsartisten och dancehallegenden uppträder denna kväll i Stockholm på Berns! Gelato STHLM står för den ultimata för- och efterfesten på Berns Terrassen. Dessutom smygstartar Gelato Season 04!

Konserten är slutsåld sedan länge och det känns som att Sveriges alla Sean Paul-fans kommer...
View details ⇨

Terrassen - Gelato - Sean Paul Pre & After Concert Party!

EVENT - facebook.com
Berns
03/20/2017 at 18:22. Facebook
På skärtorsdagen ställer HIGHTS Techno Poetry till med fest på Berns!

Line-up:
▶ Dario Rossi (live)
▶ Hunter/Game - Just This / Kompakt
▶ Linn Elisabet - talent hour
▶ TOKI - HIGHTS

HIGHTS Techno Poetry

EVENT - facebook.com
Moderna Museet
03/20/2017 at 16:25. Facebook
Vart finns egentligen vår konst förutom på Moderna Museet? Jo, bland annat på Haga slott och på Sveriges ambassadörsresidens i Paris. I morgon kan du passa på att fråga vår depositionsansvariga Johanna Holm Norrvik allt du vill veta om vilken konst som passar bäst i Riksdagen och hur man väljer vilket verk som ska placeras var. (För medlemmar i Moderna Museet Vänner.)

Tisdagsklubben: Får man låna ett verk från Moderna Museet?

EVENT - facebook.com
Malmö Folkets Park
03/20/2017 at 08:58. Facebook
Idag firar vi Newroz!

Newroz

EVENT - facebook.com