Greenpeace Sverige
yesterday at 13:59. Facebook
Igår protesterade aktivister från Greenpeace mot en oljeplattform utanför Tromsö i Norge.
Songa Enabler från Statoil är på väg för att borra längre norrut i norska Arktis än någon tidigare gjort. Den norska regeringen har för första gången på 20 år öppnat ett helt nytt område för oljeborrning.
De vet att oljan i de redan befintliga oljefälten orsakar katastrofala klimatförändringar om den...
View details ⇨
Nu är Pontus - mannen med blå jacka i Musikhjälpen 's bössa uppe i mer än 300 000kronor! Och det på mindre än två timmar! Pontus är ett av våra mest hängivna fans och ni är många som älskar att se honom utanför buren varje år. Hur fint är det inte att hans egen fanskara engagerar sig såhär mycket?! <3 <3 <3
100 kronor räcker till en solcellslampa för att kunna studera under kvällstid. Tillsammans engagerar vi oss för barn i krigs rätt att gå i skola. Dela gärna, sprid kunskapen och fortsätt engagera er ❤ #mh16
I sommar har vi fått hela 977 nya medlemmar!
Det är jättebra för en sommar när det inte valår, och det visar att det är många som vill ha ett rättvist samhälle (där inte bara de rika på toppen klarar sig bra).

Vill du också bli medlem? [ Vansterpartiet.se Link ]
Vänsterpartiet har tidigare lagt ett förslag om att få fart på bostadsbyggandet genom att staten ger byggherrar förmånliga lån. Nu är Vänsterpartiet och regeringen överens om att låta utreda ett system för statliga topplån i nyproduktion av hyresrätter och studentlägenheter. Överenskommelsen är en del av budgetförhandlingarna.

Läs mer här: [ Vansterpartiet.se Link ]
Bli medlem här: [ Vansterpartiet.se Link ]
Bli medlem här: [ Vansterpartiet.se Link ]
Experterna är överens om att vi måste göra allt vi kan för att begränsa koldioxidutsläppen så att den globala uppvärmningen inte överstiger 1,5-grader.
Den här enkla men tydliga gifen visar varför det är så bråttom!!
Bli medlem här: [ Vansterpartiet.se Link ]
Nytt investeringsstöd för fler äldreboenden!

Regeringen har med stöd av Vänsterpartiet beslutat om ett nytt statligt stöd för att stimulera bygget av äldre- och trygghetsboenden.

För 2016 är 150 miljoner avsatt för investeringsstödet, ett belopp som beräknas att successivt öka till 400 miljoner 2018.

Stödet börjar gälla fr.o.m. november i år.

Läs mer om hur Vänsterpartiet är med och...
View details ⇨
Bli medlem här: [ Vansterpartiet.se Link ]
Bli medlem här: [ Vansterpartiet.se Link ]
Tack! 1 miljon människor har skrivit under vårt upprop för att rädda Amazonas regnskog! <3

Än är kampen dock inte över. Tillsammans med en grupp internationella företag fortsätter den brasilianska regeringen med sina planer på en jättelik damm i Tapajósfloden, mitt i hjärtat av Amazonas. Hjälp till - dela & skriv under >> [ Bit.ly Link ]