Idag bjuder jag på ännu ett smakprov från vår tidning WWF EKO. Följ med hem till Sofie Önnestam när WWF och IKEA hjälpte henne att miljöanpassa sitt hem. Du får även veta vad du själv kan göra för att få till det med sopsortering och ordning och reda i ditt hem.

Läs artikeln och lär dig du också om hur ditt hem kan bli mer hållbart. Vill du läsa mer i WWF EKO? Bli WWF Vän redan idag så får...
View details ⇨

Miljösmarta hem

ad.doubleclick.net
Polisen Södermalm
yesterday at 19:44. Facebook
Igår kväll vid 18-tiden gick en man bärsärk genom Gamla Stan. Bl.a slog han sönder bilar och skyltfönster med en hammare. Mannen kunde gripas på Vasabron. Om det är någon som har fångat händelsen på film så ring polisen på 114 14 och hänvisa till K84485-17 Ingen kom till skada under gärningen.

Kindstugatan 11A

trygve.se
#ämnesspanare Annika Sjödahl tipsar om två korta filmer och instruktioner för den som vill lära sig arbeta att med Canva och Thinglink.

En guide till Canva och Thinglink - Annika Sjödahl

lrbloggar.se
Piratpartiet
yesterday at 12:46. Facebook
"Men boken förde med sig idéer om den autonoma, individuella upphovspersonen, och om verket som permanent och orubbligt. De tankarna ligger till grund för hela upphovsrätten, som rimligen måste omförhandlas när vi går över till en kultur som återigen utgörs av ständigt muterande verk där vi lånar av varandra och bygger vidare."

Bokens död tar oss åter till medeltiden

svd.se
Ship to Gaza-Sweden
yesterday at 14:09. Facebook
Adaktusson bör inte vara ledsen för att hans gäst Tzipi Livni ställer in resan till Bryssel för att hon utreds för krigsbrott, Dror Feiler kommer imorgon till EU parlamentet för att tala om Palestina och BDS och Ship to Gaza. [ T.co Link ]

Adaktussons gäst ställer in resa – utreds för krigsbrott

t.co
Sveriges Ridgymnasium
yesterday at 14:07. Facebook
NU börjar omhoppningen i Leibzig - 13 ryttare med Henrik von Eckerman

Ridsport: Världscuphoppning - 22 jan 13.20

svtplay.se
Sveriges Ridgymnasium
yesterday at 13:27. Facebook
NÅGON SKOLKLASS SOM ÄR SUGEN PÅ ATT TÄVLA?

Och samtidigt hjälpa fåglarna med deras bostadsbrist? För nionde året bjuder vi in alla grundskole- och gymnasieklasser till SM i fågelholk. Bygg en holk och gör en naturvänlig insats.
Läs mer här och börja planera fågelholksbygget!

SM i fågelholk 2017 – inbjudan till skolklasser

naturskyddsforeningen.se
Stockholms universitet
01/21/2017 at 13:40. Facebook
Har du kommit in på din drömutbildning och behöver någonstans att bo?

Studentbostäder i Stockholm - Stockholms universitet

su.se
Jimmie Åkesson
01/21/2017 at 12:54. Facebook
Sverigedemokraterna
01/21/2017 at 13:55. Facebook
– Jag blev överraskad över att beskedet kom nu och att det var så tydligt. Men att det förr eller senare skulle komma en sådan här öppning har jag sagt länge, säger Jimmie Åkesson!

”Jag visste att det skulle hända förr eller senare”

aftonbladet.se
Hjärt-Lungfonden
01/21/2017 at 12:00. Facebook
Nu är det snart sista chansen att anmäla sig till Hjärtslaget - årets viktigaste steg- och aktivitetstävling! För varje anmäld person går 50 kronor direkt till den livsviktiga forskningen om barns hjärtsjukdom. Varför inte utmana dina vänner eller kollegor?

Anmäl dig till Hjärtslaget – för alla barnhjärtan!

hjart-lungfonden.se
Stockholm University
01/21/2017 at 13:54. Facebook
Looking for student accommodation in Stockholm? Here is some useful information.

Finding housing on your own - Stockholm University

su.se
Inte rasist, men
01/21/2017 at 11:09. Facebook
Idag skriver Myra Åhbeck Öhrman och Henrik Johansson från IRM om Sveriges Unga Muslimer och deras inkonsekventa förhållningssätt till antisemitism på Aftonbladet Debatt.

Vi kan inte blunda för antisemitismen

aftonbladet.se
Vänsterpartiet
01/21/2017 at 08:00. Facebook
Världen betalar fortfarande ett skyhögt pris för George W Bushs krig i Afghanistan och Irak. Trumps presidentskap har knappt ens börjat, men risken är överhängande att vi alla tvingas leva med konsekvenserna av det under mycket lång tid framöver.
Nu måste vi bygga breda allianser och motkrafter som tillsammans kan stå upp freden, klimatet och alla människors lika värde, skriver Hans Linde,...
View details ⇨

Vad är Sveriges svar på Trumps attacker?

aftonbladet.se
Barncancerfonden
01/21/2017 at 08:01. Facebook
"Vi slutar aldrig kämpa för den femte blå stolen". Ruts mamma Helena uttrycker det så bra, inget barn ska behöva gå igenom en cancerbehandling. Men när cancern ändå drabbar en ska alla barnen klara sig. Ett barn av fem gör det inte och vi gör allt vi kan för att ändra på det. Du kan också bidra, bli Barnsupporter, dela ett inlägg, delta i ett event, skänk en gåva. Tillsammans kan vi göra...
View details ⇨

Disneyglädje och behandlingsvånda

blogg.barncancerfonden.se
Nya Moderaterna
01/21/2017 at 07:47. Facebook
"Vi kan aldrig acceptera att hela släkter och hela umgänget mobiliseras för att kontrollera, förtrycka och fördöma dem som vill leva sina liv på sina egna villkor.", skriver Andreas Norlén och Marta Obminska

Angripen frihet

unt.se
Piratpartiet
01/21/2017 at 10:50. Facebook
Amnesty varnar för den europeiska utvecklingen mot ett övervakningssamhälle. Framför allt pekar man ut de olika anti-terrorlagstiftningarna som införts på olika håll.

Amnesty varnar för övervakningssamhället - Nyheter (Ekot)

sverigesradio.se
Greenpeace Sverige
01/21/2017 at 07:35. Facebook
Idag deltar vi i Women's March. Bland många tunga talare finns även vår Sandra Lamborn. I och med Trump-administrationens tillträde kommer några av världens viktigaste politiska poster att innehas av före detta oljebolagschefer och klimatförnekare. Vi ser allvarligt på det som håller på att ske – nu måste vi alla arbeta tillsammans för att tackla de politiska utmaningar som ligger framför oss.

PRAKTISK INFORMATION

facebook.com
Naturskyddsföreningen
01/21/2017 at 05:47. Facebook
✅ En fyrdubbling av antalet skolträdgårdar sedan 2015
✅ Pedagoger som får utbildning i utomhuspedagogik
✅ Elever som arbetar ämnesövergripande med frågor om hur de vill att staden ska se ut år 2030

Det händer många positiva saker i Gävles skolor.
#globalgoals #lhu #naturskyddsföreningeniskolan

Tummen upp för Gävle

naturskyddsforeningen.se